Почетна / Кошарка / Партизан

Врабац: Једва сам чекао да се вратим, сваког дана све више ценим Партизан

После скоро три месеца, Адин Врабац је поново истрчао пред навијаче Партизана. И – поздрављен је бурним аплаузом. Да ли због „оне“ тројке у стилу Душана Кецмана, у трећем мечу финалне серије, или нечег другог, није ни важно. Навијаче је очигледно „купио“.
ФОТО: КК Партизан/Игор Даниловић

Каже, ништа се није променило, осим броја на његовом дресу – уместо 27 из прошле сезоне сада носи 7. Каже и да га је у петак против Луокила носила иста, јака жеља, да ће тако бити и током целе сезоне. Признао је и да је био мало изненађен, више одушевљен.

Додао је и да је то што смо видели од њега против Лукоила – у првој утакмици за Партизан у овој пред сезони – тако далеко од онога што он може, до чега ће временом доћи.

Али, причу је ипак почео од овација – истинских – које је доживео када га је Александар Џикић послао у игру. Израз на лицу док је то причао не можемо да опишемо, то је морало да се види. Рећи ћемо само да није престајао да се смеје, из сваке црте је избијало огромно задовољство. Као када детету дате омиљену играчку.

- Стварно је прелеп осећај – почео је причу Врабац.

ПРИЛАГОЂАВАЊЕ НОВИМ УСЛОВИМА

Партизан ће ове сезоне играти две утакмице недељно. Паралелно са АБА лигом, учествоваће у ФИБА лиги шампиона. Што је ритам на који већи део овог тима Партизана ипак није навикао.

Прошле године није било тако, али мислим да нећемо имати проблема да се прилагодимо новим условима – каже Врабац.

Није ни покушавао да ублажи како се осећа, са искреним дечачким одушевљењем је наставио причу:

- Толико ми је драго што сам се вратио... Једва сам чекао да дођем. Па још и тај аплауз који сам добио када сам улазио у игру… Стварно ми је било драго. Знате, тешко је описати тај осећај. Оно што је у том тренутку дубоко у теби... То је нешто посебно.

Сада, када се коначно прикључио тиму, затекао је мало познатих лица. Две трећине екипе чине нови играчи. Па, иако је староседелац, мораће поново да се уклапа. Признаје да ће му за то бити потребно мало времена. А, то је оно што Партизан ипак нема. Јер, сезона почиње за седам дана.

- Јесте да је нови тим, али мени је лакше јер сам био ту прошле сезоне и знам цео систем. Слично је као што је било и биће ми доста лакше да се привикнем на све. Мислим да нећу са тим имати проблема. Како време буде одмицало и ми ћемо бити све бољи.

Пошто је све „слично као и прошли пут”, да ли то значи да је и његова улога у тиму слична, питамо.

- Видећемо. Ту сам тек неколико дана. Требало би прво да се уведем, па ћемо да видимо.

С обзиром да је на припреме дошао из пуног тренажног, па и такмичарског ритма, Врабац је против Лукоила деловао као да је физички максимално спреман. Он, пак, каже да га је у тој утакмици нешто друго носило.

- Још нисам на максимуму, али сам ОК. Радили смо летос у репрезентацији доста на физичкој снази, тако да се са те стране добро осећам. Али, када сам против Лукоила ушао, мене је срце водило. Кад је тако, онда физичка спрема и није потребна.

Застао је, па додао:

- Сваког дана све више ценим Партизан. Можда нови играчи још нису свесни где су дошли, колико је овај клуб велики. Али, после ове две пријатељске утакмице, где је дворана била пуна и атмосфера одлична, могли су да виде о каквом се клубу ради.

НЕ БИХ О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ

Иза Врапца је остало мало бурно лето у репрезентацији Босне и Херцеговине, које не само што се није пласирала на Европско првенство 2017, већ су припреме, па и саме квалификације пратили скандали.

- Нисмо успели да остваримо планирани резултат. И то је то.

Каже да све што се дешавало није утицало на њега.

- Јесте било тешко. Довољно је да си само присутан на месту где се дешавају неке не баш добре ствари, па да то утиче на тебе. Али, сада се окрећем сезони у Партизану. Мислим да ми је то у овом тренутку много битније. 

Врбац је у три утакмице квалификација у игри провео укупно 43 минута и имао просек од 1,3 поена, 3 скока и 1 изгубљену лопту. У последњем мечу против Шведске у Стокхолму, није улазио у игру.    

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Labud
Vrapče!
Prle
Катанче!
lazar matić
- Idemo majstore, ovo je tvoja sezona, osećam to ! Srećno !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.