Почетна / Кошарка / Партизан

Емотивни Душко Вујошевић: Не тргујем љубављу и не талим се!

Новинари навијачког сајта Партизана (partizan.net), посетили су у Лиможу, Душка Вујошевића, најтрофејнијег тренера тима из Хумске, шефа струке још једног бившег европског шампиона – Лиможа.
ФОТО: Танјуг

Преносимо вам делове занимљивог разговора:

- Тешко сам се навикао, велики је проблем незнање језика. Од страних језика ја знам само италијански, што није од неке велике користи у већини земаља. Што се тиче здравственог стања направио сам добру ствар што сам у Француској јер имају јако добро здравство и комплетно социјално осигурање. Знате да сам на дијализи, они раде са квалитетним супстанцама. Радимо то два пута недељно и осећам се много боље.

О сличностима и разликама између француске и АБА лиге:

- Не свиђа ми се овакав начин руковођења лигом, где практично председници клубова воде такмичење. Тачно је да су у Евролиги клубови чланови борда, али Бертомеу и људи око њега нису чланови било ког клуба. Мора ту да се нађе неко решење, да се то води другачије и непристрасније, а да опет остане тај човек, не да узме превелику власт, већ обавезу да буде под контролом клубова.

Да ли је Партизан лоше прошао у реорганизацији европске кошарке?

- Звездин успех се градио на Партизановом неуспеху. А могла су да постоје два велика клуба, да се Звезди помогне, али да се не руши Партизан.

Идеална петорка играча коју је тренирао, али не према сувом квалитету, већ према преданости, радној етици и тимском духу...

- Не бих ја тако, већ према сувом квалитету. На петици је Пековић, четворка Дивац, на јединици Саша Ђорђевић, на двојци Саша Даниловић и на тројци Паспаљ.

Да ли прати Партизан, које су предности и мане овог тима?

- Остала је моја емоција према Партизану. И док буде Југословенско спортско друштво, ја ћу имати тај контакт. Моје срце је партизанско, у моменту ружног растанка, мени је Партизан остао дужан велике паре. Направљен је неки споразум, где сам ја добио гаранцију БАТ, захваљујући Мишку Ражнатовићу и Пековићу у том делу. Ја сам са Партизаном радио на договор, на папиру проформе, нисам ни гледао шта потписујем. Таман посла да сам тражио гаранције БАТ кад сам потписивао уговор са Партизаном. Али, изашао сам у сусрет. Они су од неког дуга, који је био доста велики скоро 800.000 евра – имао сам уговор на три године 300, 300, 200 – од тога је око 600 хиљада био дуг. Остале паре нисам примао, па су то умањили за све казне које сам имао, конференције за штампу, техничке грешке, то је изашло на нешто више од 80 хиљада евра, па за телефон сам узето је 12.000. значи да је од те цифре 100 хиљада одбијено. Остали део је подељен у шест година, где је прва рата била велика – 150.000, а остало годишње по 50 хиљада. Ту прву рату сам добио са закашњењем, то је било одмах те године.

Наглашавајући да зна да ће почети спочитавања и приче о његовој љубави према Партизану, наставио је:

- Не тргујем са љубављу. Са Партизаном сам радио имајући уговор. Чак се не бринући много о правним детаљима, толико сам им веровао. Тренерски посао је добро плаћен, али скупо кошта. Мене је седење на клупи Партизана довело до тешког здравственог стања. Не знам да ли неко има друге илузије, па мисли да имам резервно занимање, неке грађевинске фирме или маркетиншке делатности или да сам се у трансферима гребао и „талио”. То са мном није случај! Ја сам даноноћно радио за Партизан, дајући све од себе. Радећи са играчима да постану добри кошаркаши, трудећи се да буду и добри људи. Резултати су стизали редовно, доста титула. Много играча је који су продани да би клуб могао како-тако да преживљава и функционише. Редовно су стизале титуле, али плате нередовно. Пристао сам на рате. Разумем да је ситуација у клубу тешка и нећу да журим са тужбом, али те паре, ја овим људима који су ме сменили по инструкцији, сигурно нећу опростити.

Наставља у истом тону:

- То није питање љубави. То ко почне да спочитава, поготову од функционера, треба они да покажу колико они и због чега воле Партизан. Посао је такав, ја живим од тога. У тренутку када сам склањан, нисам до краја исцрпео могућности борбе, нисам активирао онај део навијача који остао везан, јер нисам хтео да испаднем крив. Имаћу стрпљење до одређене границе. Очигледно би некима одговарало да ја одмах тужим Партизан.

ПРОИЗВЕО САМ МНОГО НЕПРИЈАТЕЉА

Да ли и под којим условима би се вратио у Србију и Партизан?

- У Србију ћу да се вратим. Не могу да се вратим у Југославију, што бих хтео. А што се тиче Партизана, бога ми, тешка прича је то. Борећи се за Партизан ја сам произвео толики број личних непријатеља, у другим клубовима, власти, па и Партизану. Постоји огроман интерес да се не вратим. А немам неку велику спремност.

Коментари24
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

auuu
imao 300.000 eura po sezoni!!!
dex
ljudi! grobari! pa osvestite se vec jednom. nije dule mag nego je samo dobro koristio poziciju partizana u datom trenutku i samo mi recite koliko bi igraca iz tog vremena zavrsilo u miskovom klubu da ga je tad imao? da li bi bila dominacija tolika? tek iz 6. puta ste prosli grupnu fazu el. pa dzile bi imao sigurno bolje rezultate sa takvim rosterima. imate takvog trenera i ne znate da ga cenite. cenim partizan i znam kakva je ljubav navijaca prema klubu ali ako stvarno volite svoj klub podrzite ga budite uz njih iako je veoma tesko gledati kako se muce sa bilo kojim protivnikom. samo dzile moze da izvuce partizan iz ove situacije
ercov
Nikada necu moci oprostiti danasnjim ljudima koji vode KK Partizan na izdaji i navodnom moranju da se onako mizerno i neljudski otera covek koji je najveci simbol u istoriji kluba. Duletu bih porucio samo zdravlja i da se ne predaje jer ni Vucic kao i ni ove sluge Vucicevog rezima sa Pekovicem na celu nece dugo ostati na svojim danasnjim pozicijama. Dule,svi te cekamo da nam se vratis jer jednostavno KK Partizan bez tebe nije sto je bio a ovi sto ga danas vode su na putu da ga skroz unistite.
Aleksa
U principu čovek je u pravu, ovde je vreme počelo da se broji od 2012., ako je za utehu proćiće i ovo ludilo a onda će mali ljudi sa velikim koferima morati da odgovore na pitanje ...gde su naši novci? Alo, sinovci priznat je budžet od 6 200 000eur, u sivoj zoni je ko zna koliko još...NO PASSARAN ...Kića, Praja, Divac, Paspalj, Saša Dj., Predrag D., Rebarce, Berić, Grba, Žoc, Duda, Dule, Kec, Bogdan...ma do sutra...SVI U PIONIR, IGRA PARTIZAN!!!
Dragan bgd
Vreme je upravo doslo i pita vas a gde su ti silni novci vasi sinovci od silne proizvodnje igrsca,da potrosili ste silni novci grobarski sinovci na dovodjenju tudjih igraca i sad cvilite.Podsecam,Mica Beric vas poslednji izdanak.Vi ste napravili to ludo vreme,sa siledzijskim manirima ako se to maniri mogu zvati.Sad gledam Zvezdu i uzivsm,igraju momci,trener ne psuje ko ulicar,ne stipa sudije,ne davi igrace,da ne pominjem svlacionice,pretnje,gepekovanja.Ipak je ovde Zvezda stvarala kosarku a to Evropa zna i ceni,moze da vam bude krivo ali je tako.Jedna je Zvezda,gospodstvena.TACKA.
dex
od ovih sto si nabrojao koliko je njih poteklo iz juniorskog pogona partizana
ljubo
ova petorka bi osvojila svaki foremat eurolige i igrala play-off nba lige svake godine
dex
jeste u pravu si ali kad bi sudili ovi vasi

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.