Почетна / Кошарка / Партизан

ЦРНО-БЕЛИ У ФИНАЛУ: Десетковани Партизан јачи од Меге, вируса и повреда! (ВИДЕО)

Прошлогодишњи освајач Купа Радивоја Кораћа, Мега Лекс, ове сезоне неће бити у прилици да одбрани титулу пошто је у полуфиналу изгубила од Партизана.
ФОТО: Д. Жарковић

МЕГА ЛЕКС – ПАРТИЗАН 65:77 (14:20, 22:19, 13:23, 16:15)

НишДворана: „Чаир“. Гледалаца: 4500. Судије: Белошевић, Јурас и Нешковић.

МЕГА ЛЕКС: Мушиди 2, Ребић 6, Јарамаз 23 (5 ск), Спасојевић, Каба 12 (12 ск), Загорац 4, Симеуновић, Тејић 6, Новак 10, Капетановић, Мареља, Самарџиски 2.

ПАРТИЗАН: Ратковица 11 (5 ск, 8 ас), Врабац 5, Танасковић, Величковић 19 (5 ск), Мајсторовић 6, Бирчевић 8 (10 ск), Андрић 3, Пот 4, Гордон 10, Луковић 11 (13 ск).

 

Кошаркаши Партизана убедљиво су савладали Мега Лекс у другом полуфиналу, стога ће у недељу од 21 час имати прилику да у дуелу са вечитим ривалом, Црвеном звездом, изборе трофеј намењен победнику Купа Радивоја Кораћа.

Треба напоменути да за Парни ваљак на овом мечу због вируса и повреда нису наступали Хечер, Маринковић, Копривица, Робинсон, Карахоџић и Јовановић, а на клупи није било ни тренера Џикића, па је његов први помоћник, Ненад Чанак, и на овом дуелу водио екипу.

Овом победом црно-бели су се „осветили“ Меги за прошлогодишњи пораз у финалу Купа Србије.

Меч је решен у трећем кварталу, када је рафална паљба Новице Величковића (4/5 за три) иза линије 6,75 метара Партизану донела двоцифрену предност.

Семафор Купа Радивоја Кораћа:

Четвртфинале:

ФМП – Спартак 77:58 (15:12, 24:18, 27:15, 11:13)

Црвена звезда – Вршац 99:47 (30:7, 27:10, 24:15, 18:15)

Мега Лекс – Динамик 84:57 (26:17, 21:12, 26:10, 11:18)

Партизан – Дунав 80:60 (18:18, 23:5, 23:20, 16:14)

Полуфинале:

Црвена звезда – ФМП 76:60 (27:14, 21:18, 19:13, 9:15)

Мега Лекс – Партизан  65:77 (14:20, 22:19, 13:23, 16:15)

Финале

Црвена звезда – Партизан недеља у 17

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bodibilder
Jadna je nasa kosarka kad ovakav partizan ne moze niko da pobedi, onda mozemo misliti kakvi su amateri ostali
Yugo
Prava utakmica, gde se svako bori za svoje bolje sutra. A ne kao ono polufinale cz-fmp, gde se pobednik znao pre mesec dana. Svaka cast momcima (koji su izasli na teren) koji nose sveti crno beli dres na jos jednom veselju. A sko u finalu dobiju favorizovanu I odmorniji cz svaka im csst. Pozdrav.
Yugo
@navijacu. Ja u mom komentaru nigde ne spominjem dali je I sta li je posteno. Ali eto ti si sam naveo da se radi neposteno.
Navijac
Kada se godinama znalo da partizan osvaja titilu tada nisi pricao o postenju Vujosevic mogao je da udara sudije ali niko se tehnicku nesmije usuditi,Vase cuveno postenje
Srbija
Partizan danas dobar ali u finalu nema sta da trazi bez Dzikica i Hecera cak i da njih dvojica budu na mecu u kakavom stanju moze biti Hecer kada kako kaze Canak dva dana ne moze da ustane iz kreveta u nikakavom Stanju naravno , tesko da bi mogli da nam pomognu, i da su tu i da su svi zdaravi zvezda veliki favorit .To sto Marinkovic i Koprivica ne igraju to i nije neki hendikep jer oni kada igraju bolje da neigraju .
Gepard
Ne brini nista, Hecer ce protiv nas igrati i sa jednom nogom i sve sto bace, ulazice, valjda znate to odavno... Tradicija... I Gordon ce proigrati protiv nas...
bokiUSA
A ja kao Zvezdas zelim da vam pozelim srecan oporavak igraca i da budete jompletni da derbi dobije na tezini. I naravno zelim da pizelim mom klubu pobedu u finalu ali i fer i korektnoj utakmici i navijanju...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.