Почетна / Кошарка / Партизан

Маринковић зна како до мајсторице: Чврсто, одговорно, агресивно...

Партизан НИС у миру и тишини припрема реванш полуфинала против Цедевите
ФОТО: Н. Неговановић

Вратили су се из Загреба. Не претерано задовољни – како би могли да буду кад су изгубили - али истовремено и решени да се 1. априла поново нађу у загребачком Дому спортова.

Да би се то и догодило, кошаркаши Партизана ће у суботу (20) у дворани „Александар Николић”, морати да победе Цедевиту у реванш мечу полуфинала АБА лиге.

По повратку са прве утакмице, момци из Хумске су одморили један дан, па наставили са радом. У миру и тишини.

Баш то им је потребно како би остали максимално фокусирани на оно што их чека.

Да поправе све оно што на првој утакмици у Загребу није било добро, да унапреде оно што их је довело на корак од преокрета, када су успели да стигну 23 поена заостатка са почетка другог полувремена. Да покушају да минуте добре игре продуже, а оне празне смање на минимум.

Све то ових дана покушавају да ураде момци Александра Џикића. Али, прву утакмицу не заборављају. На њу је још једном вратио филм и Вања Маринковић.

Талентовани шутер црно-белих, је признао да је сам старт значајно утицао на цео ток утакмице. Један детаљ посебно.

- Већ у десетој секунди после старта Жганеца, Урош Луковић је морао на клупу, то је утицало на игру у одбрани, нарочито у скоку. Казнили су нас у неколико брзих напада – причао нам је Маринковић.

Међутим, није то једино што је мучило црно-беле. Бек црно-белих је наставио да набраја све проблеме који су довели до тога да Цедевита већ на полувремену отвори врата победи.

- С друге стране, и ми смо промашивали потпуно отворене шутеве за три поена. Такође, у првих 20 минута, они су шутнули 20 пенала, ми само пет. Кад се све то скупи, добије се тај минус 19 на полувремену.

Партизан има неколико модела по којима може да игра у суботу и да заиста очекује повратак у Загреб – што је одмах после утакмице и најавио Александар Џикић, шеф струке тима из Хумске.

Ту је оно прво полувреме прве утакмице из лигашког дела, током кога је водио и 17 разлике, а ту је и друго полувреме прве полуфиналне утакмице. Њега су црно-бели добили са 12 разлике, дошли надомак преокрета.

Али, до њега нису стигли, јер су у преломним тренуцима промашили неколико отворених шутева. У серијама.

Колико ће реванш бити другачији од претходне утакмице, шта можемо да очекујемо од црно-белих у њему, питали смо талентованог шутера.

- Пре свега, играмо на домаћем терену, Пионир ће бити пун, подршка ће бити ту од почетка до краја.

Што се тиче терена, Маринковић нема дилему:

- Са Цедевитом мора да се игра чврсто и одговорно у одбрани, и агресивно у нападу.

Закључујући причу, још једном се вратио на публику.

- Много ће нам значити подршка пуне дворане. Наши навијачи су нас много пута погурали, ове и много сезона пре. А ми ћемо се борити колико будемо могли – поручио је Маринковић

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nidzo
Stvarno moras uzimat vise suteva.Kako si dao Zvijezdi onaj prvi kos sa 10 m.Od tada skoro nimalo ne sutiras
Lazar Matić
- A šta će vam ta majstorica? Da gledamo još jedno mučenje . Bolje zatvarajte ovu sezonbu i kuda koji. Nije ova igra za vas. Iskreno do bola !
Sve najgore
Da vam se ponovi Nolan Smit iskreno se nadam tome.
Hvala
Takodje.
ejjj
I tebi JAVOR
Pigeon
Slazem se sa naslovom, ali ako ti ostanes na 2-3 poena, onda...Ja sam vise puta pisao da ti treba malo da pogledas kako je igrao Bogdanovic, koliko je odgovornosti preuzimao, kako je i sam protiv svih igrao, ako treba, da je igrao od jedan do tri itd.itd. Kohones, decko, kohones...Nisi napredovao i mene to brine, moras bolje, moras da uzimas suteve, makar i promasivao. Sto vise ulaza, mora cuvar da ti stalno bude pod pritiskom da ces da mu izmaknes...Ako moze Hecer da sutira 1/9, zasto ne bi i ti sutirao 9 puta, a garantujem da bi bilo vise od jednog pogotka...Sad, ne znam, mozda je i do trenera, ali rekao sam da trenera vise necu da komentarisem...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.