Почетна / Кошарка / Партизан

Хечер: У овом тренутку вероватно имам и највеће самопоуздање од како играм кошарку (ВИДЕО)

Знао је само да има добар поглед ка кошу. Није осећао никакву нервозу, нити је размишљао „шта ако”
ФОТО: Н. Неговановић

Признао је да се чак није ни сећао шта му је тренер рекао на тајм-ауту који је претходио том одлучујућем нападу. Знао је једно – лопта ће завршити у његовим рукама. Као и много пута пре ове сезоне.

Сећам се шта је тренер нацртао на табли – додао је уз осмех Вилијам Хечер, како би показао да је ипак „слушао на часу“.

И то, пажљиво слушао.

Знате како? Понекад, кад дођете у такву ситуацију, све вам је мутно. Просто, не сећате се неких ствари. Рецимо, причао сам са Робинсоном и Ратковицом, нешто како су играли одбрану, рекао сам да сам ишао иза леђа... Али, кад сам погледао снимак, видео сам да се то није догодило. Све се то дешава у тренутку, просто је тако – објаснио је Хечер, па се вратио на тај тајм-аут и последњи напад.

Требало је да изведем лопту, Бирчевић је примио, па ми је вратио. То је све што сам чуо.

Довољно. То је и урадио. Додао је и погодак две секунде пре краја за победу Партизана, за повратак полуфиналне серије у Загреб.

Био сам у доброј позицији. Лепо сам видео кош – причао нам је омалени Американац, као да је то што је урадио крајње једноставно.

Осећај је добар – понављао је током разговора.

Зна он тај осећај. Доста пута је већ био херој Партизана. Само, ово што је урадио у суботу увече против Цедевите, вероватно је најзначајније до сада.

Партизан је био притеран уз зид, морао је да победи како би продужио полуфиналну серију. Није имао избора. Била је то утакмица у којој су црно–бели играли добро, углавном водили. У једном тренутку и десет, али у просеку 5-6 разлике.

Али, у којој су се за неколико секунди нашли на ивици амбиса. Рајан Боутрајт је у финишу некако прелако убацио две тројке и пет поена предности, колико је Партизан имао 48 секунди пре краја, претворио у вођство Цедевите.

Боутрајт је и пре те тројке погодио неке важне шутеве. Али, на крају, мој шут је одлучио победника – додао је Хечер, не скидајући осмех са лица. 

Био је хладнокрван. Знао је шта треба да уради. Шта се од њега очекује.

Све то долази са искуством. Имам 32 године, осећам се одлично, ове сезоне играм најбољу кошарку у каријери.

Застао је на тренутак, па додао:

У овом тренутку вероватно имам и највеће самопоуздање од како играм кошарку. Кад сам на терену, верујем да могу да урадим све, па и неке специјалне, магичне ствари. Некад успем у томе, некад не. Понекад правим грешке. Али, само желим да уживам у кошарци. Било је много оваквих ситуација и срећан сам што сам успео да прођем кроз њих.

Задржао се на том последњем шуту.

Искрено, у том тренутку сам се осећао најопуштеније. Нисам осећао ништа. Први пут нисам био ни нервозан, нисам размишљао о томе шта ако промашим, шта ако погодим. Само сам узео тај последњи шут.

Гурао га је посебан мотив.

Нисам желео да дођем у ситуацију да вам сада причам о томе како смо „имали добру сезону”, иако је наша сезона већ премашила очекивања. Желео сам да играмо макар још једну седмицу – додао је Хечер.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

КК Цз великан
Ко је овај? Ајте молим вас...
SAMO PARTIZAN!
U ovoj zemlji svako moze da bude velikan ali bas mutirani fmp e to i ovde cak ne moze!A ako mislis na zvezdu pokojnicu ni ona nije bila bila velikan ali je bila blizu Evropskog prvaka mislim delila je halu sa njim!
misa tumbas
ovo je onaj sto vas je dobio maltene sam pa ste posle morali da ga trujete ne bi li dobili nekako kup. Bolje drste gace...
Marko delija
Dzabe kad finale Aba lige neces videti kao ni Evroligu nego ces u fiba Ls ili cipiripi Evrokup
Nemanja
Zvezda ne postoji!To sto je tebi lakse da pricas da je mutirani fmp zvezda ne znaci da je to istina.Imamo 20 puta manji budzet od vas ali bar 21 put vece srce!PARTIZAN JE INSTITUCIJA!
misa tumbas
I u najgorim trenutcima nase bogate istorije mi nesto znacimo u ovom sportu sto dovoljno pokazuje vas strah I komentari. Vratio se Hecer I frka i panika je ocigledna. Sto se tice cipiripi kupa ...to niste ni igrali redovno pa vidi onda kakvi ste bili dok se niste raspali a da ne otrovaste pola nam tima mi bi mozda I bili u top 4 tog takmicenja sto je za vas naucna fantastika . Da li ima sanse da vas kupi neko I vaterpolu pa da posle 50 godina krenete da pametujete o istoriji,legendama I uspesima tog sporta !!!
Прикажи још одговора
ima boga
Dzabe silni novi i podrska Pekovica aktuelnoj vlasti i sponzori ponovo ce vas izbaciti Cedevita.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.