Почетна / Кошарка / Партизан

Андрић: Осећамо енергију навијача чак и кад нису ту

Партизан се у миру и тишини припрема за мајсторицу полуфинала против Цедевите
ФОТО: Д. Жарковић

Док навијачи Партизана још препричавају погодак Вилијама Хечера, победу против Цедевите, надају се да ће свој тим ове сезоне у АБА лиги још гледати у „Пиониру”, изабраници Александра Џикића су изабрали мир и тишину.

Они су им потребни како би остали максимално фокусирани на оно што их чека. А чека их – најважнија утакмица досадашњег дела сезоне. У недељу у Загребу играју мајсторицу полуфинала плеј-офа.

О атмосфери која влада у тиму причао је у интервјуу за званични сајт АБА лиге Михајло Андрић.

- Атмосфера је уобичајена. Радимо, опорављамо се, ако све буде ишло по плану, мислим да ћемо од четвртка бити комплетни на тренингу – почео је причу млади Крагујевчанин.

Андрић није био у петорци која је завршила утакмицу. Погодак Вилијама Хечера је испратио са клупе. Тамо нико није седео, а Андрић је имао и „посебан” задатак – придржавао је Уроша Луковића који је стајао на реклами нестрпљиво чекајући расплет.

Упитан како је он видео и доживео сам финиш утакмице, Андрић је прво направио мали увод:

- Зависи како гледате на то да се утакмица реши последњим шутем. Да није било свега онога пре тога, ни тај један шут не би одредио победника. А јесте! Дакле, Хечер је завршио оно на чему смо сви радили.

Потом је додао:

- Што се тиче доживљаја самих последњих секунди - па некако смо ове сезоне били већ у тим ситуацијама. Није нам први пут.

Победа у реваншу била је прва Партизанова против Цедевите у овој сезони. У Загребу је већ изгубио два пута, а нема ни добар скор кроз историју. Шта је променити у односу на та два претходна гостовања, било је питање за Андрића.

- Свака утакмица је другачија. Сада оба тима имају времена да се колико је могуће боље припреме за мајсторицу. Уз то, овај меч има већу тежину него сваки претходни. За обе екипе значи много, баш као што је и велика разлика у очекивањима.

Шта би могло да буде одлучујуће у недељу? Заменик капитена тима из Хумске каже:

- Има ту толико ствари које могу да одлуче. Оба тима имају појединце који могу да реше меч, обе екипе играју чврсто, здравствени билтен је такође врло важан.

Не сналазимо се баш у тишини ваше дворане – рекао је Новица Величковић новинарима у Загребу, пред први меч полуфинала. Колико им је бука, али не било каква бука, потребна, видело се у реваншу. Сада опет иду у „тишину” загребачког Дома спортова. Међутим, то неће бити отежавајућа околност, сматра Андрић.

- Ми ћемо имати безрезервну подршку наших навијача, не броје се само они који су директно у дворани. Уосталом, та огромна количина енергије је носила нас. И поред тога, Цедевита је одиграла врло добро. Али, ипак смо ми победили.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.