Почетна / Кошарка / Партизан

Растанак Партизана и Френка Робинсона

Американац Френк Робинсон није задовољио љубитеље црно-белих боја, а ни управу клуба, па је разлаз био неминован
ФОТО: Н. Неговановић

Стигао је као појачање, испоставило се да Френк Робинсон (32) то није. Амерички бек један је од ретких странаца који је подбацио у црно-белом дресу, па је управа клуба решила да је време за растанак два месеца пре истека уговора, што значи да Робинсон неће играти за Партизан у Супер лиги.

Растанак је могао да се наслути у полуфиналној серији АБА лиге против Цедевите када је на терену у три меча провео укупно 14 минута уз само седам датих поена, и то све у првој утакмици.

Робинсон се од Партизана опростио сликом и поруком на Инстаграму:

- Без обзира на ситуацију ово су моја браћа заувек.

 

No matter the situation these are my brothers forever!!! ⚫️⚪️

A post shared by Frank Robinson (@califrank5) on

Робинсон је стигао прошлог лета у Хумску да покрије позиције бека и крила. У својој руки сезони у Европи, већ је био сарађивао са Александром Џикићем. Било је то у Олимпији, у сезони 2008/09.

Променио је много клубова и земаља. Играо је у Финској, Грузији, Немачкој, Пољској, Украјини, Словенији, Израелу, прошле сезоне је кратко – свега шест утакмица – играо и у Турској. Окушао се у НБА – у Атланти, играо за развојни тим Лејкерса – у НБДЛ.

Када је дошао рекао је:

- Једна од мојих првих утакмица била је против Партизана. Сећам се, када сам дошао у Пионир, погледао сам ка трибинама и био шокиран како су навијачи страствени. Сада имам могућнот да играм за све њих и узбуђен сам.

О Партизану је знао доста:

- То је клуб богате историје и са кулуром побеђивања. Сваки играч сања да буде део нечега таквог. Сви које познајем, а који су већ играли у Србији, имају само речи хвале за целу земљу. Једва чекам да дођем тамо и упознам моје саиграче.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karlo Veliki
Sumnjam da je nadimak "Bojan" pravi grobar imajuci u vidu ono sto pise o Pekovicu. Da podsetim, Pekovic je dolaskom u KKP iz svog dzepa bespovratno znacajan deo sredstava dao. Da li on nesto radi na Zlatiboru ne znam ali ako radi sigurno je iz njegovog dzepa koji nikako nije prazan. Istina da KKP nema pravo na uzlet lezi u cinjenici da smo u sistemu gde je sve podredjeno JEDNOM ........ Sto se tice Robinsona on je Dzikiceva greska. Kako KKP nema kvalitet za prvo mesto u nasoj ligi prilika je da se oprostimo i od Ratkovice a sansu dati Potu koji je u vreme "niske krize"(na koju je pala prasina) sa Vrapcem bio nosilac vise nego uspesne igre. Ako Pot sada zadovolji a ima 23 godine onda treba na njega racunati i u narednim sezonama. Na Vrapca takodje jer to je po odbrambenoj igri evropski potencijal.
lazar matic
- Najlošiji stranac koji je ikada igrao u Partizanu. Ne sećam ga se dok je igrao u Olimpiji, ali po ovome momak nije za ovaj nivo takmičenja. Džikić je ovde žestoko omanuo.
Tokyo
Još od ranije pričam da je Robinson igrač koji je greška skauting službe Partizana. Ne mogu da verujem da klub takvog renomea dovodi rekonvalescente, nakon teške povrede kolena. Svako ko i malo poznaje košarku zna da igrači nakon takvih povreda "beže" od duela, kako ne bi ponovnim povredama ugrozili dalju karijeru. To se odražava na igru i samopouzdanje. Robinson nije imao ni jedno ni drugo. Naravno, to ne umanjuje činjenicu da je imao korektan odnos prema klubu, saigračima i navijačima. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Idemo dalje.
Shone
A, sta treba, da ulozi sav novac koji je zaradio u Partizan? Izvini, ne da ulozi vec da pokloni? Tebi je verovatno malo ovo sto je poklonio, ali ti je puno i kad kartu treba da platis!
bo
kakav prazan dzep, ne pricaj kad ne znas, kome je pun, ako je njemu prazan!?
Прикажи још одговора
revolution
dobar momak, ali na zalost manje povreda a vise psiha su ga sputavala da da koliko moze. srecno
Bojan
Srecno decko. Povrede su razlog sto nije pruzio vise, a da ga je to mimoislo bio bi veliko pojacanje. Hvala na svemu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.