Почетна / Кошарка / Партизан

Танасковић бљеснуо против Спартака: Као дечак сам сањао о овоме

Тих неколико стотина људи на трибинама је стајало – да их је било више, и они би исто реаговали. У исти глас узвикивали: „Оооооо...“ И цела клупа Партизана је била на ногама, са широким осмесима. Чак се и на лицима играча Спартака могло видети да им не смета да баш тај момак убаци стоти поен на утакмици. И онако је све ту одавно било готово.
ФОТО: В. Марковић

За то време лице Николе Танасковића је било ледено. Био је концентрисан као да решава питање победника. А „само“ је имао прилику да убаци стоти поен, услиши молбу навијача. Али и да, на врло симболичан начин, стави „јагоду“ на сјајну партију коју је пружио на свом суперлигашком дебију ове сезоне.

- Да, лице је било ледено, али осећам сам трему. У себи сам понављао „молим те боже, само да погодим“ – причао нам је после свега Танасковић.

Момак који ће 21. октобра прославити 20. рођендан је задивио енергијом чим је ушао у игру. А било је то већ крајем првог периода. Био је на свакој лопти, посебно под кошем Спартака. На крају је уписао чак 15 скокова, један поен му је недостајао до дабл-дабл учинка. А имао је две стопостотне прилике да то и оствари. Али, прво се закуцао у први обруч, а онда је промашио и једно бацање – прво које је могло да донесе стоти поен.

- Жао ми је због тих промашаја, наравно. Не толико због дабл-дабла, већ због резултата – причао нам је Танасковић, помало збуњен, још не навикао на пажњу.

Када смо га замолили да се „представи“, дубоко је уздахнуо. Као да није знао одакле да почне.

СПРЕМАН ЧЕКА ШАНСУ

Следећу утакмицу Партизан игра против Борца у Чачку. Да ли ће Танасковић бити у тиму, то зна само Александар Џикић.

Видећемо, претпостављам да ће Новица тада играти – рекао је Танасковић, па додао:

Без обзира на све, ја се спремам и чекам своју шансу. 

- Долазим из Смедеревске Паланке, у Партизану сам већ шест година. Прошао сам све млађе селекције клуба. Сада сам ту, са сениорима. Тренирам сваки дан, трудим се да кроз рад напредујем и да сваку шансу коју добијем максимално искористим. Све је ишло постепено, нисам правио неке велике кораке. Али, био сам стрпљив, ишао сам мало по мало и исплатило се.

Танасковић је иста генерација као и Вања Маринковић и Слободан Јовановић. Међутим, он се прошле године није радовао титули јуниорског првака Србије.

- Тада сам оперисао слезину – разочарано је додао. 

Тај пех га је само успорио, али није учинио да одустане. Напротив. Остатак лета је провео у дворани, како би што спремнији дочекао почетак припрема првог тима.

- Срећом остао сам овде и сада сам ту где јесам.

Навијачи су га први пут на делу видели у Нишу, у четвртфиналу против Дунава. Већ тада је одушевио. Потом је био део тима у три утакмице АБА лиге, у „доба салмонеле“, а први пут у Суперлиги шансу је добио против Спартака. Какав је осећај, питамо.

- Изаћи на паркет Пионира, у дресу Партизана, то је нешто савршено. Још као дечак сам сањао о овоме.

Сан је почео да остварује, а начином како то иде је задовољан.

- С обзиром да прошле године уопште нисам добио прилику, ово за сада је одлично. Не могу да се жалим. Само могу да се потрудим да се на сваком тренингу изборим за још већу прилику. Видећемо како ће даље ићи.

После његовог дебија у црно-белом дресу – у Нишу против Дунава – Новица Величковић није желео да га хвали. Како је капитен црно-белих тада рекао: „И он зна да може боље“. Занимало нас је шта су му старији играчи, па и капитен, рекли после Спартака.

- Да морам да частим за првих сто поена у сезони – уз осмех је рекао Танасковић.

Шалу на страну...

- Наравно да сваки њихов савет послушам и покушавам да урадим како ми кажу. Они су искуснији и знају много више од мене. Наравно да ћу да их послушам.

Ко даје најбоље савете, питамо.

- Новица, наравно. Стално понавља како увек може боље. И то је заиста тако.

МАРИНКОВИЋ: ЗАТО ЈЕ У ПРВОМ ТИМУ

Вања Маринковић и Никола Танасковић су вршњаци, саиграчи из млађих селекција Партизана. Али, тренутно уопште нису упоредиви. Јер, Маринковић игра већ трећу сениорску сезону, прошле године је чак носио и капитенску траку. И, он врло добро зна како се његов саиграч осећао када је у четвртак увече истрчао на терен Пионира.

- Знам да су уморни после минут и по, као и да им није лако. Сада су се добро показали. Али, да нису добри не би били овде са нама у првом тиму. Тако да то није никакво изненађење – рекао је Маринковић, па уз осмех додао:

- Танаско је убацио тај стоти поен и сад чекамо пице да донесе.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE COMSAT ANGELS
Bogami napričaste o ovom osrednjem košarkašu da je novi Lebrom.Što je to pokazao ? Da je toliki talenat nebi se dovodili igrači sa strane na njegovoj poziciji.Use i u svoje kljuse.Bolje je tako.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.