Почетна / Кошарка / Партизан

Шилобад: Морамо да пронађемо човека који је достојан функције председника Партизана

У Партизану се трага за председником, али мора да се размишља и о тренеру, односно да се разговара са играчима
ФОТО: Д. Жарковић

Партизан зна решење мистерије чији је радни наслов „шта је старије, кокошка или јаје“, али не зна како се долази до тачног резултата. Јасно је свима у Хумској да би природан след догађаја у новонасталој кризној ситуацији требало да буде: постављање председника и управе са јасним финансијским планом, довођење жељеног тренера који би, потом, бирао адекватне играче.

Међутим, то је само идеалан сценарио.

Партизан има неколико момака који су под уговором, али уз опцију да из њега изађу и пронађу нову средину. Ти играчи би сигурно волели да знају да ли ће у Партизану, код ког тренера и у каквим условима играти наредну сезону. Али, у овом тренутку одговор не постоји, а можда ће га бити тек за месец дана.

Јер, тада, 14. јула, по Статуту истиче рок за сазивање Скупштине на којој би требало да се верификује оставка досадашњег председника, Николе Пековића, односно када ће се поставити нови први човек најтрофејнијег српског клуба. Његово име се ни не назире.

Даље, јавност се већ „гађа“ именима кандидата за првог тренера, водећи се логиком, навијачким опредељењима, или истинским квалитетом потенцијалних наследника Александра Џикића. Нико не може да предвиди ком би председнику који тренер одговарао, нити да ли би тренер желео „тог и тог“ играча. Пат позиција у најчистијем облику.

- Морамо да пронађемо човека који је достојан функције председника Партизана – рекао је Млађан Шилобад, директор црно-белих, на питање да ли постоје назнаке ко би могао да преузме позицију коју је годинама обављао Предраг Даниловић, док се 2015. није повукао и препустио фотељу Николи Пековићу. – Мора да се пронађе право решење, а не само да се испуни форма.

Заиста, логика каже да је проналажење човека који је довољно имућан да уложи свој новац, довољно утицајан да пронађе друге ресурсе и довољно посвећен да уђе у рудник и из њега не изађе без грумена који се сјаји, готово немогућа мисија у овом тренутку и у овом окружењу.

Прича о томе да је КК Партизан један од највећих брендова у региону, одавно се показала као небитна када су у питању улагања у четвороструког учесника на фајнал-форовима елитног такмичења.

Зато људи из клуба, док јуре за председником, морају да буду у контакту са менаџерима, потенцијалним тренерима и играчима, да апелују на стрпљење, објасне ситуацију, увере у боље дане, играју на карту овереног учешћа у Еврокупу... Неће сви имати разумевања, али то већ није до Партизана.

Тачније, јесте, али за оне који желе да се баве прошлошћу. Црно-бели можда јесу у пријатној зони када се осврну на све што је рађено деценијама уназад, али то им неће помоћи када се врате у реалност.

Коментари42
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule "Grobar"
Toga coveka je lako naci, samo se ne zna da li i taj covek hoce. To je DRAGAN KICANOVIC!!!
Dr.Cova
sa bilo tumbasi.. ne znate koga za predsednika aa..?! evo pozajmicemo vam mi Doktora kosarke Nebojsu Covica na jedno 2-3 meseca po ceni od 20mil evra, cisto da vas nauci sta je kosarka i da nos vise ne brisete rukavom nego maramicom posto vak kultura i znanje nikad nisu bili jaca strana!
Karlo Veliki
Evo sinoc je Vucic obecao da ce pomoci i CZ i Partizanu. Iz razgovora se moglo naslutiti da ce se CZ pokriti sadasnji dugovi od 3,2 miliona a i odobriti budzet od 7,5 miliona evra za pravljenje tima za napad na fajnal for. Po obicaju KK Partizan ce dobiti ogromnih 2,5 miliona od cega ce milion evra utrositi za smanjenje duga koji sada iznosi 4,5 miliona evra. Preostalih 1,5 miliona su za formiranje tima za narednu sezonu. Takodje, dalo se zakljuciti po oceni da je "Covic sposoban", da ce se, u slucaju pojave novih "Novaka i Rakicevica" koji zele u Partizan, sredstva bespovratno dati Covicu kako bi talenti zavrsili u FMP. Utvrdjeno je da tamo mogu kvalitetno i napredno da propadaju.
Karlo Veliki
Kicanovic pod broj jedan. Zamenik Mladjan Dinkic.
Дуле "Гробар"
Тако је! Умиру само револуционаи - које поједе револуција.
Staljin @ Lenjin
Volodja zaboravio si. Revolucije nikada ne umiru. Ako treba, svi,na celu sa mnom, ima da ustanemo i pomognemo Partizanu.
Прикажи још одговора
misa tumbas
dragan kicanovic

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.