Почетна / Кошарка / Партизан

Ексклузивно за Журнал, Мирослав Николић: Бићу тренер Партизана, позивам навијаче да ме истрпе прве године

Пред нама су две ствари, да вратимо дугове и порез држави, формирамо тим, а тек у другој сезони нападнемо Евролигу – поручује популарни Мута
ФОТО: Н. Неговановић

Да је Мирослав Мута Николић тренер Партизана није, а да ће бити – хоће! И то је тренутно једина истина везана за повратак доајена међу тренерима који раде у Србији на клупу црно-белих после 19 година.

Човек који је тада имао утицај на довођење Николића из Беочина, противника Партизана у финалу плеј-офа, и сада је заједно са једном од клупских и репрезентативних легенди и најтрофејнијим тренером Европе дао јасан сигнал да је Николић најбоље решење.

Кад је Управни одбор црно-белих схватио да избор председника по мери Партизана и амбиција, последње три године изгубљен је примат над Црвеном звездом, може и да се одужи јер није лако наћи такву персону, активиран је позив Николићу.

Он је тренутно на црногорском приморју, остаће до петка, после тога се вероватно и може очекивати да званично уђе у канцеларију на стадиону у Хумској и потпише уговор.

Велибор Јојић, председник Динамика, за који је Николић везан уговором, неће спречавати блиског пријатеља да седне на клупу Партизана и може се очекивати сарадња Дорћолаца са црно-белима.

Кад сам већ предавао текст у штампу зазвонио ми је телефон. На екрану Мута:

Ево ме у Тивту са Вељом Јојићем, дружимо се са мојим старим пријатељем Веском Баровићем.

Нисте још тренер Партизана, али бићете?

Хоћу, али морамо да се вратимо у реалност са малим уговорима, да Партизан буде одскочна даска за младе играче. Не могу да причам о врхунским резултатима јер Србија даје мало пара за спорт јер их нема…А Партизан има армију навијача. Да ли ће ме они истрпети прве године, јер тек у другој можемо да јуримо резултате и успех. И јавност, новинари, највише навијачи мораће да покажу стрпљење и да ми сви заједно верују. Пред нама су две велике ствари, да вратимо дугове и порез држави, формирамо тим, а у другој сезони направимо резултатски удар. Ја сам човек од изазова, веже ме уговор са Динамиком, али Веља Јојић је такође партизановац и он хоће да ме пусти да вратимо стару славу Партизану.

Застао је за тренутак Николић, па појаснио:

Ово што сам испричао је план Б, а план А је да доведемо два добра странца и одмах нападнемо Евролигу. Али за то би требало много више пара...

Потом је Николић пустио тон и изустио:

Нико и не прича о мојим условима, али новац ми никада у животу није био на првом месту, то није мој приоритет. Ово ми диже адреналин, изазива ме...

Коментари37
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karlo Veliki
Rukovodstvo KKP ima obavezu da trazi, nalazi ali i stvara pare jer imaju marketinski brend na raspolaganju. Silobad vec godinama "zvrji" kao neupotrebljiv a on bi prvi trebao zasukati rukave i krenuti u rudarenje medjutim za to treba imati mozga. Sto se Nikolica tice prve njegove izjave mi se ne svidjaju. Nije njegov posao vracanje duga i placanje poreza vec stvaranje igraca koji ce taj dug da smanje. Sve se vise plasim da je on trener bez sistema, a ta tri igraca koja se pominju da dolaze iz Dinamika nisu biseri jer imaju 22,24 i 27 godina. Muta mi deluje boemski i kafanski.
bo
ti si prvo morao da nahvalis NJEGA, pa bi sad da bude trener partizana, a ja te ne bih pustio ni blizu pionira.
kosarkas
Muta nije neki strucni trener vec trener zabavljac.Muta trazi strpljenje a on je trener ako duze ostane u nekom klubu rezultati tog kluba postaju sve losiji i losiji.
humska1
Nije zvezdas kako je neko napisao .Medjutim,doticni ni po kojem parametru ne zasluzuje da vodi Partizan.Ni po moralnom,ni intelektualnom,ni po trenerskom .Da podsetim i njegovih izjava o budzetu Partizana,kako imamo para ,samo se femkamo da nemamo ,to je tipican njegov manir ,on nema identitet i vrednosti on koga palti on odrati i taj propagadandni deo a tu platu.Sa Radnickim je imao vise neuspeha nego uspeha,uz naravno dobru platu i dobar budzet,sistemski i vizijski jedan problematican tim je to biо. Za sve svoje godine nijedan osrednji klub nije vodio bilogde osim Partizana donekle Buducnosti iz vremena el .Tako da slicne njemu smo vec videli ,radi se o poltronim poput Dzikica,koji od mene ne mogu da dobiju nista,jer njima nije stalo do kluba,ni priblizno koliko i meni ,zato i necemo uspeti sa ovakvima .Ovo je jos jedan korak u ponor i srnavaljanje velicine naseg kluba.
bo
svaka rec tacna!
Boban
Ipak je to...Igokea dinamik...lazna institucija....
na tvoju zalost...
placi, placi, ali ipak nije...Ovo samo govori da si svestan da tvoj klub vise ne postoji. Ljubomora ce te ubiti.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.