Почетна / Кошарка / Партизан

Патрик Милер, усамљен у Пиониру јер је изневерио Партизан: Обожавам све што има везе са црно-белима

Кад не иде, вратиш се у дворану и наставиш да радиш. Толико је једноставно. Зна то и Патрик Милер, експлозивни плејмејкер Партизана НИС. Зато се одмах после утакмице са Албом – у којој је убацио 16 поена, али уз не баш репрезентативан шут из игре (10-3) – вратио у дворану. И шутирао, шутирао, шутирао...
ФОТО: Д. Жарковић

Не само то. Био је на терену много пре свих. Скоро два сата пре почетка утакмице. Само на другом кошу.

- Волим да дођем раније и да се тако уведем у утакмицу – објаснио нам је снажни плеј.

Али, тај ритуал пре утакмице нема много везе са оним после. Настављајући причу, Милер је мењао израз лица. Пријатни осмех је нестао.

- Нажалост, сада против Албе нисам погодио шутеве које обично дајем. Промашивао сам, изневерио сам тим. Желим да се вратим у ритам. И зато сам се вратио после утакмице. Желео сам да се „притиснем“ још јаче. Да би следећи пут било боље.

Јутро после Албе, црно-бели су одмарали. Као што је обичај после сваке утакмице. Не и Милер.

- Тренирао сам и то јутро – рекао је, али не да би измамио „аплаузе“. Било му је потребно.

- Увек од себе тражим доста и наставићу да се притискам.

Вратио се на меч са Албом који је изазвао доста разочарења, код играча, али и навијача Партизана.

- Било је доста успона и падова. Очекивао сам да ћемо после доброг првог периода успети да останемо у ритму. Али, Алба је знала шта хоће и преузела је иницијативу. Промашили смо доста шутева, ја сам изгубио доста лопти.

Није помињао звиждуке са трибина, негодовања, па и врло ироничне повике „дифенс-дифенс“, што се могло чути током утакмице са Албом. Већ...

- Волим наше навијаче, ту енергију коју доносе у дворану. Стварно сам разочаран јер смо их изневерили у Еврокупу, посебно у овим мечевима код куће. Морамо да се уздигнемо и победимо за њих.

МНОГО ЈЕ ИСТОРИЈЕ У БЕОГРАДУ

У Београду, као и у Партизану – ужива. Прво што је поменуо на помен нашег града је:

Храна!

Сва, али иде и у пицерије, јер га подсећају на родни Чикаго.

Стварно ми је лепо овде. Трудим се да упознам Београд што више, да научим доста о његовој историји. Много је историје овде. Доста ме подсећа на Турску, Истанбул, где сам пре играо – рекао је Милер

Чак и тако шутерски нерасположен, Милер је био један од бољих у мечу против Албе – нападачки. Спада међу лидере Партизана, а на терену делује као да ужива у овом систему игре.

- Обожавам све што има везе са Партизаном. У клубу су ме сјајно дочекали. Ово је најбоља организација у којој сам играо. Уживам, баш волим што сам ту. И учинићу све да победимо што више утакмица.

Пут који га је из Чикага довео до Партизана изгледао је овако:

- Дипломирао сам на Универзитету Тенеси. После тога сам отишао у Бешикташ, то ми је био први професионални тим у сезони 2014/15. Нажалост, тамо сам поломио руку и зато сам напустио Бешикташ и отишао у Јешилгиресун, тада члана Друге турске лиге. Те сезоне смо ушли у Прву лигу. И онда сам одлучио да одем у Развојну лигу, како бих био ближе НБА.

Међутим, за две сезоне у Развојној лиги није успео да дође до највеће кошаркашке позорнице. Први део 2017. је провео у Доминиканској Републици, а онда је одлучио да се врати у Европу. Избор је пао на Партизан.

- Желим да унапредим моју игру, да каријеру померим на виши ниво. Мислим да је ово право место за то. Партизан је велики тим, огромне традиције. Пре него што сам дошао чуо сам само лепе ствари о њему.

Основно је...

- Партизан жели да побеђује, ја волим да будем окружен победницима.  

Познаје и неке играче који су раније носили дрес тима их Хумске.

- Јан Весели, Вилијам Хечер, Дерел Вилијамс, он је чак из Чикага... – набрајао је Милер.

Желео је да нагласи:

- Чак су ми и људи које познајем, а који нису играли у Партизану, већ само против њега, рекли да ћу овде уживати. Да су овде најбољи навијачи на свету. И заиста је тако. Наша публика стварно зна кошарку. И само желим да побеђујемо за њих.

И то је најважнији разлог што је и слободно преподне провео у дворани.

- Желим да напредујем, исправим грешке, како бисмо побеђивали за наше навијаче – закључио је Милер.

ЕВРОКУП ЗНАЧАЈАН ЗБОГ АБА ЛИГЕ

После доста самокритика у причи о утакмици са Албом, момак рођен 1992. године у Чикагу, желео је да нагласи:

- Можемо много да научимо из овог искуства. Ако то учинимо, бићемо бољи већ у следећем мечу. Све ово из Еврокупа доста ће нам значити у АБА лиги.

Шта су и колико научили из бледе партије против берлинског тима, црно-бели ће имати прилику да покажу већ сутра, када им у госте долази Олимпија.

- Сада смо фокусирани само на њих. Знамо да нас чека тешка утакмица, све које играмо су такве. И – желимо да победимо за наше навијаче. Играмо код куће.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karlo Veliki
Nesto razmisljam o ovom postupku Milera pa se istovremeno i pitam; Moze li Vanja Marinkovic da razume Milerov postupak?, za Andrica je kasno.
Nula
Dva nova clanka o Partizanu I na njima 70% komentara pantera koji jos ovek ne mogi da spavaju bez ili zbog Partizana.
Tripla kruna
Treniro ne trenirao opet ce te popiti Stotku i u sledecem derbiju!
gepard
casovi ljubavi, vaaaauuuuu, poceli...
Mlinar iz Srpske
Bravo Mileru. Drago nam je da znaš za naše navijače,za Partizan,a ne samo za svoju stratistiku.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.