Почетна / Кошарка / Партизан

Бонџа Си по доласку у Партизан: Ово је виши ниво

Бонџа Си, пресрећан после дeбија у црно-белом дресу, хвали атмосферу и обећава боље партије
ФОТО: kkpartizan.rs

Слушао је о томе и пре него што је дошао у Партизан. И то из „прве руке“. Како нам је по доласку у Београд рекао, гледао је снимке утакмице које је његов велики пријатеље Борис Дало играо у црно-белом дресу. Рекао нам је и да му је деловало да Дало ужива, да једва чека да он истрчи на терен „Пионира” и да га публика понесе ка победи.

И - Бонџа Си је имао несвакидашњу срећу да баш на његовом дебију дворана буде пуна, да атмосфера подсети на те утакмице које је гледао, а у којима је његов близак пријатељ уживао.

Више тројка него четворка

Ненад Чанак је после утакмице признао да је конфузију у игри, посебно у првом полувремену, направило то што је у раној фази меча убацио Сија и Вона, како би се што пре уклопили у тим.

Посебно је апострофирао Француза јер је – како је рекао тренер црно-белих – планирано да он игра на две позиције – крила и крилног центра.

Си каже да је спреман за све што се од њега тражи.

- Није ми проблем, мада до сада нисам толико играо „четворку“, више сам био на „тројци“. Али, учим и стварно је добро за мене да играм на обе позиције – рекао је млади Француз.

Сада је он уживао и био је веома срећан због тога.

- Није ми само Дало причао о атмосфери на утакмицама Партизана – рекао је млади Француз.

Већ...

- Сви које познајем причали су о томе.

Већ на дебију је и сам – сјајним закуцавањем – подгрејао атмосферу.

- То је нешто што веома волим да радим, да укључим публику у утакмицу. Навијачи воле да виде такве ствари на терену и ја се трудим да им понудим што више таквих потеза – рекао је Си.

Вратио се на утакмицу против Цибоне, у којој је дебитовао у црно-белом дресу, а у којој је Партизан победио и задржао шансе да се нађе међу четири најбоље екипе.

- Свидело ми се како смо играли у другом полувремену – додао је Си. - Видело се колико смо труда уложили. Буквално сви. И публика нас је погурала. Стварно је било лепо прво искуство овде.

Таква атмосфера му није страна. Играо је у Грчкој, где су навијачи једнако страствени као и у Београду.

- У Грчкој је било сјајно такође. Али ово овде је виши ниво. Сам врх! Оно што сам видео на нашој утакмици са Цибоном, је стварно виши ниво – рекао је Си, руком правећи степенике, како би објаснио који је то „ниво“.

У првом контакту са лоптом, Си је добио аплауз. Баш као и други новајлија у редовима Партизана – Кваме Вон. Али, за разлику од атмосфере, својом партијом и није био баш најзадовољнији.

- Трудио сам се да помогнем тиму највише што могу. Међутим, ово ми је била прва утакмица после скоро два месеца неиграња. Урадио сам оно што сам могао, срећан сам што смо победили и што сам се колико-толико уклопио у тим.

Пријатељско уигравање

Партизан је од Нове године у ритму утакмица једном седмично. И то црно-белима очигледно прија, могу да се посвете тренингу. Али, сада су им потребне и утакмице како би што пре уклопили новајлије.

Како следећи меч играју тек у понедељак – против Црвене звезде мтс – у данима који предстоје црно-бели ће одиграти пријатељски меч, како би се Си и Вон што навикли на тим, али и тим на њих.

Експлозивни Француз зна где може посебно да помогне Партизану.

- Свугде – рекао је пре него што је мало „разрадио“ одговор:

- Посебно у одбрани, скоку, блокадама... Сви ти сегменти у којима је потребно екстра залагање.

Да ли се осећа као да је све то показао на свом дебију у црно-белом дресу показао све то или нешто од тога, упитан је Си.

- Трудио сам се – одговорио је уз искрени осмех, којим је показао да је свестан да може и мора боље.

- Не знам која ми је била статистика, али важније од тога је то што смо победили, и тај труд који смо показали у другом полувремену.

У међувремену, Си је сазнао статистику - два поена, по скок и асистенција за скоро десет минута у игри... Каже, може и мора боље од тога.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dragan Bgd
I svi oni igraju za KIKI-RIKI,STIPENDIJE,KAKO ONAJ PALAMUDESE,pazi,prošle godine dovodite najboljeg igrača PAOKA,sada dovodite igrača iz AEK-a,pa i Gagića,dali vi stvarno grobosi mislite da ce oni doći u partizan za manje para,naravno da ne i posle se čudite,odakle dugovi.Ostoja vam se mnogo zaneo,reče,hoće da igra EL sledeće godine,važi,važi i silno se zahvalio na pomoć Vučiću,kaže čak nam i kaže gde smo tanki,po meni ste vi tanki uvjednoj vrlo važnoj stvari a to je u vašem biću zagrebačkom.Dzabe laži,spinovanja,sve znamo.
Perra
Da viši nivo igraće uskoro sa konstantno ili borcem
nemam pojma
Si ima telo za idealnu trojku, ne volim kad se igrači podižu na višu poziciju. Mi posebno kuburimo na poziciji tri. Tanasković još fizički nije potpuno spreman, Andrić je veliko razočaranje, pošto ga ni šut ne suži, a Čakarević je već davno povređen. Sani i Vanja su preniski, ne volim niske trojke. Oni su prave dvojke po konstituciji i visini.Mi smo posle Praje imali uglavnom visoke, fizički dominantne i skočne trojke. Od Bobana Petrovića pa nadalje. Svi su bili preko 2 metra, ili tu negde, ali sa odličnim odrazom i šutom.
Pigeon
Pecarski? Pa, on ti je trojka, ali ga ovi pogresno guraju na cetiri, a za njega je to jos rano zbog fizicke konstitucije.
Mosquito
Sta bolje? Moras mnogo bolje.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.