Почетна / Кошарка / Партизан

Хоће ли за Партизан бити места у Еврокупу наредне сезоне?

Партизан се поразом од Црвене звезде у вечитом дербију, уједно уз победу Морнара против Будућности, прилично удаљио од пласмана у полуфинале АБА лиге
ФОТО: В. Марковић

Партизан „виси” за четврту позицију која води у полуфинале АБА лиге, али уједно обезбеђује и учешће најмање у Еврокупу наредне сезоне.

Подсетимо, црно-бели су се ове сезоне вратили у такмичење под окриљем УЛЕБ-а, после сезоне проведене у ФИБА Лиги шампиона, али питање је хоће ли и наредне сезоне ту бити места за њих.

Партизан је тренутно на деоби пете позиције са ФМП-ом, две победе мање од Барана, од којих имају и слабији међусобни скор. У преостала четири кола само чуо би екипу Ненада Чанка могло да доведе до жељене позиције.

АБА лига ће имати једно место у Евролиги и три у Еврокупу. Шампион региона играће у Евролиги, а наредне три по пласману у Еврокупу.

Иначе, у Еврокупу су ове сезоне играла по три тима из АБА лиге, Русије, Шпаније, по два из Француске, Немачке, Италије и Турске, те по један из Грчке, Израела, Литваније и Пољске.

Постоји и још три специјалне позивнице, а томе би могао да се нада Партизан. Богата историја црно-белих дозвољава некадашњем шампиону Европе да аплицира за вајлдкарту.

Коментари28
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Вук-026
За почетак "вајлд кард" за учешће у турниру који организује Основна школа Војвода Мишић (подно стадиона Војске Србије), па ако су остваре више од једне победе - онда може да се размисли и учешће у неком "Ципирипи" КУП-у... http://zurnal.rs/kosarka/zvezda/59446/crveno-beli-bez-odbrane-baskonija-ocitala-lekciju-zvezdi Видим у коментарима да се поразу српског представника у Евролиги радују навијачи посрнулог државног пројекта. Ако... И треба. Ако ће вам тако лакше проћи дани у којима вам се клуб и дефинитивно опрашта од неке елитне кошарке и прелази у ред клубова који се боре за опстанак (где сте одавно и требали бити) - онда је то тотално у реду.
transparentno
Evo ja ću ti reći 300 000€ je budžet FMP--a. Kad smo mogli tako nešto slušati na početku ove sezone od ljudi iz KKP ovo sa FMP-m zvuči mnogo realnije. Taj isti FMP ove sezone nije igrao Evropu, taj FMP i treninge i utakmice boravi u svojoj hali, taj FMP nema ni jednog igraca top rejtinga, evo pronadjite mi jednog košarkaša koji igra za FMP a ja ću Vam odmah pronaći igrača koji ima veći košarkaški rejting a da igra u KKP.
moma52
Ne možemo da se krijemo iza floskule"institucija",jer su i mnogo veće od nas nestale.Jako je teško nešto dugoročno planirati,jer ako ne postoji siguran sistem finansiranja,onda i svi planovi padaju u vodu.Pitanje:"Koliki je interes države da finansira sport koji u sadašnjim uslovima i sistemu takmičenja u Evroligi,"malima" ne daje ni promil šanse za uspeh pa je to čisto bacanje novca?"Pod uspeh mislim na osvajanje trofeja,a sve ostalo je lečenje sujete i kompleksa pojedinaca.Finansiraš,a igrači ne mogu da igraju za reprezentaciju,šta će tu onda država?Ciklusi,projekti sve to važi,ako ima ko to da plati.Hipotetički(praktično nemoguće),Zvezda ne osvoji ABA ligu.Tu je kraj i ciklusima i projektima,Zvezda je skupa igračka i lukavi Čović ima odstupnicu i povućiće se u FMP.On sve radi transparentno,samo nikada nije pomenuo koliki je budžet FMP-a i koliku je platu dao svom sinu(za koga smatram da je najbolji plej u ABA ligi).Partizan u bankrot i iz beton lige sa stipendijama od 1000 eura.
Nemanja
Uopste nije bitno dal cemo igrati Eurocup ili necemo sledece sezone, Nisam misljenja da moramo da igramo evropu da bi nam dosla dobra pojacanja. Da bi oni dosli potrebne su pare. Kes je u komsiluku zadnjih 7-8 godina. Potrebno je da gradimo iznova jedan sistem gde cemo imati jedan klub kao filijalu,recimo taj Dinamik. Da se navijaci vrate na tribine jer mi nismo "oni" i ne bojkotujemo svoj klub kad ne ide. Po meni dal cu podrzati upravu kluba razmislicu na kraju sezone kada budem video dal su prodali Gosa, ako jesu znaci i dalje kanal. Zvezdi i njenim navijacima savetujem da citaju svoje vesti i clankove,nas ce moci komentarisati kada budu primirisali final 4.
Uške
A to znači nikad.
oto fon schtuka
Ma da bas nas euroliga ceka sa vajldkartom! Celu deceniju su smisljaloi kako da nas se otarase, dodeljivali A licence slucajnim prolaznicima umesto Partizanu da bi nas sad zvali u evrokup. Treba krenuti od pocetka, od domaceg prvenstva, umesto sto se masta o nemogucem.
Marko
Ovaj skor od ove godine od 9 poraza i jedne pobede je bruka za srpsku kosarku, zali Boze para bacenih niz vodu za jednu pobedu u Evrokupu i za po svemu sudeci 6. ili 7. poziciju u Aba ligi. Bolje da igraju nesto gde mogu da ostvare bar 4-5 pobeda, mozda da probaju sa Ligom Sampiona, i da predju da igraju Aba ligu 2, tamo mogu da konkurisu za fajnal for.
За почетак "вајлд кард" за учешће у турниру који организује Основна школа Војвода Мишић (подно стадиона Војске Србије), па ако су остваре више од једне победе - онда може да се размисли и учешће у неком "Ципирипи" КУП-у...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.