Почетна / Кошарка / Партизан

Огласили се и црно-бели: Нико од играча или чланова клуба није скидао плочице, највећим скандалом у читавој овој ситуацији сматрамо позив на линч играча Партизана!!!

После Црвене звезде и Кошаркашког савеза Србије саопштењем, које вам преносимо у целости, огласили су се и из табора Партизана
ФОТО: Д. Жарковић

- Поводом недавних дешавања након недељног тријумфа Партизана у Купу Радивоја Кораћа, снимка скидања плочица са именима претходних освајача националног купа који је појавио у уторак поподне, а потом и саопштења КК Црвена звезда МТС, Партизан НИС истиче:

Осуђујемо сваки вид вандализма и позивамо да се у складу са законом утврди идентитет починиоца. Као клуб, гарантујемо да нико од играча или чланова клуба није учествовао у извршењу радње која се на снимку види.
 
Напомињемо да је пехар читав и да су са њега скинуте плочице, што значи да он није оскрнављен како се у јавности представља. Уколико је неко заборавио како изгледа оскрнављен пехар, нека погледа снимке након финала домаће Суперлиге 2014. године.

Ипак, сматрамо да је плочицама са именима освајача купа место на пехару и залагаћемо се да се та традиција и у будућности поштује.
 
Највећим скандалом у читавој овој ситуацији сматрамо позив на линч играча Партизана!!!

Овом приликом, истичемо да је позив на линч наших играча директна последица саопштења за медије које је издала КК Црвена звезда МТС, а у којем се паушално оцењује да је у питању „играч или навијач“ КК Партизан, иако се на снимку јасно види да особа која скида плочице није професионални спортиста.

„Упирање прстом“ у играче КК Партизан изазвало је директне претње којим је угрожена сигурност неколико наших играча. Аутори тих претњи треба да кривично одговарају а онај ко их је својим јавним иступом подстрекао на такво понашање, мора да буде свестан последица свог понашања и благо речено, неодговорних речи.
 
КК Партизан НИС ће учинити све да своје играче од таквих ствари заштити и претње су пријављене полицији.  
 
Пехар намењен победнику Купа Радивоја Кораћа, освојили смо поштено и на терену. Овом приликом, захваљујемо се Кошаркашком савезу Србије који је обезбедио да се завршни турнир националног купа одигра у фер условима.
 
Партизан ће учинити све да на терену освоји и Суперлигу Србије и да прелазни пехар врати у своје витрине. Тај пехар, додељује Кошаркашка лига Србије а не Црвена звезда.

Овим саопштењем, КК Партизан НИС је изразио свој јасан став на дату тему и у будућности се неће оглашавати без обзира на неке даље прозивке које ће се појављивати.

Спортски поздрав,

КК Партизан НИС

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule "Grobar"
Apsolutno osudjujem svako skrnavljenje "Zuckove levice" i njegovog imena. Ali, niie li prvo skrnavljenje pocinio u stvari onaj koji je dozvolio da se na "Levici" lepi ime laznog - nepostojeceg kluba? Mozda je samo ukazano na ove falsifikate, mada na neprimeren nacin?
ljubo
ja predlazem ukidanje ostavljanja komentara na portalima.
čoki
ZABORAVILI STE KRAĐU I UNIŠTAVANJE PEHARA? NE ODOBRAVAM NI OVAJ"POTEZ" !
Bik Koji Sedi @ Igor
Od svih usijanih glava na onoj tribini,ja sam prepoznao samo Simonovica. To nije bio navijac,to je bio bivsi kapiten C.Zvezde,sad koliko mu je glava bila usijana,nije na meni da procenjujem,ali ponavljam-to NIJE bio navijac! Da li ga je on ukrao i kasnije unistio,ne mozemo da znamo,vidis ni posle cetiri godine,a slucaj "plocice" je resen za jedan dan,zanimljivo. I ako ga nije ukrao,gde je veliki autoritet,velikog kapitena,velike Crvene Zvezde,da iz onih orgija izvuce pehar i vrati ga tamo gde mu je mesto? Ne,on se radovao kao malo dete,misleci mukica u tom trenutku,da mu je to jedina sansa da podigne pehar! I to buduci reprezentativac da radi!? Pa stvarno jadno...
Igor
Ne opravdavam, ali kradju pehara je izvrsio navijac, neka usijana glava sa tribine, a onda je sa njim uradjeno ono sto je uradjeno. Nad Zuckovim peharom se neko izivljavao nakon sto je isti urucen KK Partizan. Usput spominjuci Vesnu Covic, osobu koja nema veze sa vezom. O ozbiljnoj zarazenosti mrznjom je rec.
Darko
Koliko moralista i sa jedne i sa druge strane da ne verujes! Zapenili oko pehara i jednog i drugog a niko da pomene DEMIRA JUKICA koga su mucki ubili i oduzeli mu ono najvrednije,ZIVOT. Proslo je sest meseci a jos uvek je predistrazni postupak. Bas me briga za pehare, hocu imena ubica. Kakva je ovo drzava? Jel vredniji zivot ili pehar? Prestanite i jedni i drugi da merite cije su gluposti vece. Bilo ih je previse sa obe strane. Dajte da pobedi razum. Pustite uprave i jednih i drugih da ratuju izmedju sebe. Neka se poubijaju ako zele ali nemojte da dozvolite da uvlace nas normalne u svoj licni rat. Partizan i Zvezda su postojali i postojace i posle vucica, vucelica, covica, vazure, terzica, ostojica...........
nemanja
Dajte da se ne lazemo vise.Da ima toga svuda i to je jasno,ali kad picamo o Palanci znamo ciji su navijaci ako se tako mogu i nazvati oni koji pripadaju toj grupi familija.To su navijaci kluba iz ljutice bogdan.
ja bih se samo nadovezao
I ja bih ti cestitao Darko na retko pametnom i razumnom komentaru koji sam ikad procitao na sportskim forumima, jer tu uglavnom mozes sresti veoma ostrascena prepucavanja nezrele omladine koja izgleda nema pametnija posla i zato bih apelovao na administratore da malo vise vremena potrose na kontrolu toga sta se sve objavljuje..drugo, samo da se nadovezem u kontekstu pomenutog nesretno nastradalog Demira, kod nas ovde u Backoj Palanci poslednjih godina divlja tzv navijacka grupa Familija(ne bih isticao kom klubu pripadaju jer i na jednoj i na drugoj strani toga ima i u drugim mestima)..naime,pored toga sto maltene svakog vikenda u gradu naprave neki incident, navescu jedan primer..jesenas su tako pretukli jednog mladica da je zavrsio u urgentnom centru sa konstatacijom da su mu pukla tri kicmena prsljena..ni za jednu tucu pa ni za ovaj slucaj oni nisu procesuirani iako se vrlo dobro zna ko su, a zna se i to da je jedan od clanova grupe sinovac lokalnog politicara...toliko.
Прикажи још одговора
Pančev
Kažete nije profesionalni sportista onda znate i ko je

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.