Почетна / Кошарка / Партизан

Варда критиковао играче Партизана: Мисле да су дотакли звезде

Бивши центар Партизана Ратко Варда критиковао је играче црно-белих због односа према дресу после пораза на гостовању Турк Телекому у Еврокупу
ФОТО: Принтскрин

Партизан је изгубио шесту утакмицу у низу, пре тога сменио тренера Ненада Чанка и очекује се да га наследи Италијан Андреа Тринкијери, али Варда није задовољан тренутном ситуацијом.

Не могу, јаче је од мене да не прокоментаришем ово. Гледам данашњи Партизан, нема ту много шта да се види. Сви мисле да су дотакли звезде, а нико се још није попео ни на Београђанку да буду мало ближе тим звездама. Ствар је у принципу желиш ли да одеш даље, желиш ли да направиш више или ћеш се једног дана задовољити тим што си играо у Партизану - објавио је Ратко на Инстаграму.

Варда, који је прошле године завршио дуготрајну каријеру, верује у боље дане Партизана.

Да скинем 20кг и са 40 да поново почнем да играм са мојим братом Величковићем, он зна о чему пишем. Увек на***е тренер, ваљда ће Тринкијери поставити ствари на своје место. Срећно вољеном клубу – поручио је он.

Варда је поникао у Партизану, одакле је отишао у НБА лигаша Детроит, а потом играо за Реал Мадрид, Жалгирис, Химки и многе друге клубове.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ercov
Ima dosta istine u ovom Vardinom kritickom osvrtu. Nema vise Prof.Duleta na klupi, nema vise cupanja usiju i davljenja, nema kaznenih treninga u 6 ujutru, brzo se zaboravilo sta znaci obuci Partizanov dres i sa njim istrcati na teren bilo koje hale u Evropi.
nemam pojma
Vanja Marinković je počeo da radi na sebi, da vežba kontrolu lopte i ulaz, ima 21 godinu i dovoljno vremena da postane odličan igrač, ne vrhunski poput Danilovića i Bogdanovića, ne šuter poput Tripkovića, ali jedan od vodećih igrača novog, mladog tima. Naravno u tom timu, dosta njih ima nekih mana, bilo da je reč o fizičko slaboj konstituciji ili ne baš visokoj igračkoj IQ, ali ima i igrača vrhunske igračke inteligencije, Radeta Zagorca ili mladog Pecarskog. Ima i nekad vrhunskog igrača, a i prošle sezone najbolju četvorku ABA, Novicu Veličkovića, ove sezone očajno pripremljenog, toliko nespremnog da ne daje nikakav doprinos, već šteti rezultatima tima. Novicu kao igrača obožavam, ali ne želim da ga takvog gledam na terenu. Kad se spremi neka se vrati. Isto važi za Sija. Aranitoviću želim malo više drskosti, samopouzdanja i volje. A svima skupa da što više vežbaju šut, i van vremena obaveznog treninga.
Dule "Grobar"
Slazem se da jos uvek ima vremena za Vanju Marinkovbica, ali sa 21 godinom Kicanovic na pr. je vec "jeo zivu decu" i nije prestao to da radi do kraja karijere. pritom, Marinkovic ima bolje "fizikalije" od Kicanovica, a ipak neuporedivo manje pruza i igra "toplo-hladno", sa velikim oscilacijama., sto znaci da je problem negde u njegovoj glavi. Vanji Marinkovicu je ovo prelomna godina - ili ce postati igrac na kojeg se klub u kojem igra moze osloniti ili ce ostati samo drugi Cubrilo. Treba sto vise forsirati malog Pecarskog na cetvorki, a mozda cak pokusati s njim i na trojki, umesto ovog Sija koji po meni, nema pojma. Vidim da se Jankovic jos "trazi", a i Novica se jos nije vratio u formu, pa smo i dalje tanki na cetvorki. Valljda ce sada prestati ove oscilacijhe u igri i toliko puno "praznih minuta" . Ekipa je po meni dosta dobro selekcionisana, i mislim da bismo mogli da igramo veoma brzu i efikasnu kosarku. Visak su direktno jedino Gavrilovic i Aranitovic.
Gipsy king
Stručnjak,a nema pojma....
Bojan
Pa naravno Varda, oni su sada "nabeđene" zvezde. Partizan mora pod hitno da reaguje i da nekoliko igrača proda, ako može da ih proda. Pre svega Vanju Marinkovića koji je umislio da je neko i nešto. Tako je zadnjih godina i Mihajlo Andrić mislio, a na terenu bio smešan. Nije ništa pokazao u Partizanu, a i sada ništa ne pokazuje. Tako je i sa Vanjom Marinkovićem, prodati Gavrilovića, a ni Arnautović se nije proslavio i ako je Zvezdi plaćen 100 hiljada evra. Eto šta znači pogrešan skauting u Partizanu. Klub se više tone i tone. Ja ne želim da više gledam uživo utakmice svog omiljenog kluba, jer se oni igraju sa nama navijačima. Kada se uozbilje, onda možemo o tome razgovarati. Italijana što pre postaviti na klupu, jer ako odemo na dno, neće nam pomoći ni Željko Obradović, ni Sale Đorđević, baš niko.
zero @ Bojan
Aranitovic nije placen CZ.
Dragan Lo
Sani plaćen 100.000 eura, to ti doktor rekao? Vanja je trenutno najbolji igrač Partizana.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.