Почетна / Кошарка / Партизан

Стигао је Тринкијери, стигле су и победе, Партизан на крилима Гробара победио и Тренто

После шест узастопних пораза црно-бели нанизали две победе, прву у АБА лиги, другу у Еврокупу
ФОТО: Д. Жарковић

Партизан – Тренто 76:71 (22:7, 14:25, 20:17, 20:22)

Београд - Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 6.500. Судије: Бењамин Хименез, Ингус Бауманис, Гитис Вилиус.

ПАРТИЗАН: Пејџ 16 (6 ас), Си 7, Маринковић 10 (4 ас), Гегић 4, Пецарски, Гавриловић, Браун, Загорац 12, Јанковић 4 (6 ск), Лендејл 18 (5 ск), Гагић, Николић 5. Тренер: Андреа Тринкијери.

ТРЕНТО: Марбл 10, Радичевић 5, Пасколо 6, Мињан 2, Фореј 7, Флакадори 9 (6 ас), Мецаноте, Гомес 9 (5 ск), Хог 2, Лехтхалер 1, Јовановић 20 (6 ск). Тренер: Маурицио Бускаља.

 

Стигао је тренер Тринкијери, стигле су и победе. На оба фронта, прво против Меге у АБА лиги, потом и против Трента у Еврокупу.

Кренуо је снажно Партизан са новим тренером против Трента, после пет минута било је 11:1 за ерупцију на трибинама. Загорац је први квартал окончао тројком за 22:7.

У другом делу вратили су се гости серијом 8:0 (22:15) на крилима Звездиног позајмљеног играча Јовановића, а још један некадашњи играч црвено-белих Радичевић је поенима уз додатно бацање смањио на 20:26.

Шест секунди пре полувремена Флакадори је тројком потпуно вратио Тренто у игру (36:32).

Средином трећег квартала пришли су гости на 44:45 уз 20. убачени поен Јовановића. Ипак, финиш трећег периода био је у знаку Загорца, везао је пет поена (56:49).

Тројком Сија дошао је Партизан на 64:49 осам минута пре краја, али су Италијани серијом 10:0 вратили неизвесност (64:59).

Тројком Гомеса пришао је Тренто на 67:70, а онда је Николић направио фаул у нападу. На 83 секунде до краја Марбл је имао шут за изједначење, али је промашио целу таблу.

Уследила је контра Партизана и закуцавање Лендејла за 72:67, потом су гости још једном прокоцкали напад, ушло се у последњи минут. Уследила је пенал завршница у којој су црно-бели рутински одрадили посао.

Семафор 6. кола Еврокупа:

Ц група:

Турк Телеком – Зенит 81:75 (17:13, 21:28, 20:12, 23:22)

Партизан – Тренто 76:71 (22:7, 14:25, 20:17, 20:22)

Асвел Лион – Валенсија 73:69 (20:17, 17:20, 23:17, 13:15)

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

istina
Stranci postigli 50, a domaci 26 poena. E ovako se stvaraju igraci za reprezentaciju
erik
Dobra energija, nova energija, prvu cetvrtinu smo odigrali pametno, posle smo gresili dosta ali odrzali istu energiju, i zato smo i pobedili! Odmah se vidi iskustvo trenera, koji je znao kad da zove tajm-aut, a kada da pusti ekipu da se sama trgne, i upravo zato smo sve vreme bili u vodjstvu, a ona serija u zadnjoj cetvrtini nam je pomogla da stavimo tacku na ovaj mec! Bice to sve ok, samo dajte Andrei vremena i prostora za rad i sve ce doci na svoje mesto! NAPRED PARTIZAN!!!
Sale
Jadno, samo 5 razlike kod kuce dobiti tim koji je do sada dobio samo nas, i to zahvaljujuci prvoj cetvrtini. Mamma mia, izgleda da cemo se rastati pre nego sto smo mislili.
gropn Ii
da imas petlju rekao bi da je zvezda favorizovana, da joj se namesta prvenstvo, da joj se otpisuju dugovi, da joj se daju novci, Bari je istorija koliko i Istanbul, Bari 2 je istorija koliko i i prvi ulazak prvog Srpskog tima po prvi put u istoriji Srbije, pa nije bio ovakav odijum ! Ti si MUVA i to Slonska ! tebe truju novom istorijom, strah je ono sto ONI osecaju kada dodje Trimkijeri, ono sto osecaju kada Trinkijeri kaze STA JE PARTIZAN ! ti ne kazes nista i NICIM me nisi impresionirao ! odavno sam prestao (samim tim sto nisam navijac zvezde) da budem vecina, i uvek vise cenim maanjinu !
Sale
@gropn II Ja samo imam petlju da kazem ono sto vecina nas misli. Lako je biti general posle bitke, ali kasno. A, ti umesto sto se trujes nama nebitnim stvarima, nebitna je ta utakmica, i to takmicenje jer mi ne ucestvujemo u njemu. Ali eto opet cu da kazem ono sto je cinjenica i sto mi svi znamo ali nas malo komentarise o tome, ali moram kad si vec pomenuo. Bari je istorija jer je to jedini srpski tim koji je osvojio to takmicenje, a ono je Bari 2 zato sto je ovo prvi srpski tim koji je ostvario pobedu u Ligi Sampiona. Sve su to cinjenice koje svi mi znamo ali nas boli pa mislimo da je bolje da ih guramo pod tepih. Suoci se sa strahom, bice ti bolje. Kad se previse zatrujes vid ti se zamuti. Ti tapses kada posle 15 utakmica dobijemo Vojvodinu, a ja kazem polako, nije prvenstvo i forma jedna utakmica.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.