Почетна / Кошарка / Партизан

Загорац: Идемо узлазном путањом! Николић: Прво одбрана

Утакмица Партизан - Монако се играти у уторак од 19.00 у београдској дворани „Александар Николић”
ФОТО: И. Веселинов

Кошаркаш Партизана Раде Загорац рекао је данас да је пред његовом екипом јако важна и захтевна утакмица против Монака, али је истакао да су црно-бели у претходним утакмицама показали да иду узлазном путањом.

Јако важна и захтевна утакмица је пред нама, против јако квалитетне екипе која је прошле сезоне направила одличан успех у Лиги шампиона... Имају доста интернационалаца, добро језгро домаћих играча, доброг тренера. Резултати иза њих у Еврокупу говоре у прилог свему што сам рекао – рекао је Загорац новинарима у дворани „Александар Николић”.

Партизан сутра дочекује Монако у трећем колу Топ 16 фазе Еврокупа, после победе и пораза у прве две утакмице.

Показали смо да идемо узлазном путањом, да се коначно слежу ствари на којима радимо од доласка новог тренера. Драго ми је што све то добија потврду из утакмицу у утакмицу. Очекујем, пре свега, јако велику подршку, додатни ветар у леђа од стране навијача и, наравно, нашу широку ротацију и сваког играча на тренутном максимуму својих могућности.

После два одиграна кола све екипе у Групи А имају исти скор, по победу и пораз.

- У групи је изједначена ситуација, није тајна да утакмице код куће морају да се добијају или би бар требало да се добијају како би се квалификовало у наредну фазу. Можда је мало већа одговорност и притисак на нама, али не сумњам да ћемо се изборити са тим и да радимо на томе како бисмо сутра били на неком оптималном нивоу.

Упитан како се он осећа, Загорац је одговорио: „Супер, доста одморно”.

Тренер је у претходним утакмицама расподелио минутажу на једнаке делове, тако да нико нема неки претарани замор и сви смо мање-више на неком добром нивоу да сутра можемо да дамо све од себе – додао је он.

Алексеј Николић је навео да екипа, после две јако битне победе, утакмицу дочекује с нестрпљењем и са доста самопоуздања.

- Морамо да наставимо да играмо чврсто у одбрани пре свега, да размишљамо прво о томе, па онда да из тога нападамо можда и контранападом, а са постављеним нападом да играмо стрпљиво без превише грешака.

И он је казао да је Монако искусан тим, који игра јако чврсто у одбрани.

- (Елмедин) Кикановић држи рекет под контролом, (Дерек) Нидам игра на добре стране, и остали бекови су неугодни... Тренер (Сашо) Филиповски их је добро сложио и сви знају шта треба да раде.

Говорећи о ситуацији у групи, Николић је истакао да је на сваком мечу сваки кош битан.

- Треба да се игра до краја каква год утакмица буде, јер се никад не зна које комбинације могу да буду на крају кад се све заврши... Али, рано је да се још о томе размишљати, битно је да ми дајемо максимум на свакој утакмици и да не размишљамо превише унапред - рекао је бек Парног ваљка.

Утакмица Партизан - Монако се играти у уторак од 19.00 у београдској дворани „Александар Николић”. 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.