Почетна / Кошарка / Партизан

Загорац: Имамо разлог да верујемо

Партизан НИС током викенда учествује на турниру у Клужу, први противник Морнар
ФОТО: Пиотр Киеплин

Данас око девет часова, из Београда ка Румунији кренули су кошаркаши Партизана. Коначна дестинација – Клуж! Ту ће током викенда учествовати на пријатељском турниру. Намерно или не, али изабиром гостију домаћин је „удесио” да се ту, 500 километара далеко од Хумске, састану Партизанова садашњност и славна прошлост!

На клупи домаћина, у улози саветника, седи најтрофејнији тренер у историји Партизана – Душко Вујошевић, Фенербахче, једног од учесника, води човек који је у Хумску донео најзначајнији трофеј у историји – титулу првака Европе - Жељко Обрадовић.

Дивна симболика!

И не само то… На том турниру од кошарке ће се званично опросити Александар Рашић. Још један бивши играч Партизана, члан генерације која је остварила најбоље резултате у новијој историји клуба. Оне из сезоне 2009/10, када је Партизан играо на фајнал-фору Евролиге у Паризу, а онда освојио титуле у АБА лиги и домаћем шампионату!

Узбуђен због Арене

Партизан ће све своје утакмице, у свим такмичењима, играти у Арени. Загорац се радује томе.

- Занима ме да видим како ће све то изгледати. Колико сам упућен, продаја улазница иде добро. Ипак, то је велики капацитет који треба попунити. Сви смо презадовољни. Имамо све потребне услове да играмо добру кошарку. 

Рашић је каријеру завршио као члан Клужа, који је за сутра, пре утакмице против Фенербачеа, заказао малу свечаност тим поводом.

Све то јесу добри разлози да црно-бели превале пут од неколико стотина километара. Али, нису једини. Нити основни.

Најважније је да тај турнир послужи сврси. Да – како Андреа Тринкијери, тренер Партизана воли да каже – црно-бели после њега буду бољи него што су били пре.

Баш као што је био случај са свим досадашњим пријатељским утакмицама. А оне су показале и сасвим добру форму Радета Загорца. Посебно последње две, на турниру у Пољској.

Пре приче о ономе што чека Партизан, Загорац се вратио на сезону која је прошла. Још осећа жал.

- Жао ми је што та сезона резултатски није прошла боље. Могли смо да урадимо бољи посао. Али, добро! То је све остало иза нас.

Испред су нови изазови.

- Дошло је доста нових, добрих и искусних играча, који истовремено желе и да се доказују, који нису потпуно афирмисани у Европи, осим можда једног или двојице. Уз неку домаћу основу која је остала, добрих, вредних и талентованих момака. Уз услове које имамо, а који су сјајни, све то је добар разлог да верујемо да можемо у врх.

Шта је то што он од себе очекује, питамо. Прошла сезона је била врло турбулентна, када је он у питању. Сјајан почетак, па пад форме због силних проблема са повредама. Дуго је и одсуствовао са терена, после чега у другом делу сезоне није успео да се врати у ритам са почетка. Загорац каже…

- И даље имам велике амбиције и велика очекивања од себе. Почетак прошле сезоне је био одличан, онакав какав сам и замислио. Међутим, те неке повреде, које раније у каријери никада нисам имао, су ми убијале ритам изнова, изнова и изнова… Три или четири пута! Све је то било мало и фрустрирајуће. Утицало је и на самопоуздање, па и на сигурност, сам приступ сваком тренингу.

Застао је, па додао…

- Верујем и надам се да их ове године неће бити. Концентрација и фокус су овог лета били усмерени баш на те ствари. Да направим неку базу која ће ми помоћи да останем, што је могуће дуже, здрав.

Нагласио је…

- О нечем другом, односно учинку на терену, касније…

Мада, пријатељске утакмице које је до сада одиграо, кажу и да се на терен „вратио” у пуном сјају.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Che
Istina je da Partizan hoce da se pojaca ali je u kombinacinji nekoliko igraca pocev od kombo 1-2, dvojke, kombo 2-3, trojke pa i cetvorka. Ovaj poslednji je Kevin Dzouns. Nije nemoguce da dodje i do raskida odnosa sa 1 do 2 igraca i dovodjenje talentovanih poput Jovanovica.
Луциано
Пре два дана Мондо објави партизан је у завршним преговорима са гаудлоком а данас. Сви портали објављују гаудлокову изјаву да уопште није добио понуду .е сад кад је Мондо то објавио као по команди информер. Телеграф. Новости. Хот портал итд сви до једног објаве исто ..данас објави информер гаудлокову деманти опет сви објаве сем можда ..толико су ти новинари редакције јадни смешни прости итд да је то невиђено .чак објаве интервју Остојин где он каже да су у преговорима са његовим менаџером и то сви објаве једино журнал не прати то лудило и они су најреалнији .како ове није срамота да нас објаве једно сутра друго и ником ништа шта је намера шта и ко стоји иза таквих новинара .ако су уопште новинари .

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.