Почетна / Кошарка / Партизан

Гордић: Тренинг ће променити све

- Нисмо били у контакту и дозволили смо Цедевити да игра своју игру, у тренуцима када се ломио меч, примили смо превише лаганих и наивних поена - каже искусни плејмејкер
ФОТО: И. Веселинов

Није страшно изгубити. Али, страшно је тако изгубити. Сличне речи употребио је и Андреа Тринкијери после пораза у Љубљани. Где је његов тим био „празан”, без енергије и концентрације. Толико да је последњи период изгубио 27:12. И не само то. За то време црно-бели нису искористили бонус. Толико о концентрацији, па и жељи.

Зато је пораз од Цедевита Олимпије „страшан”.

Опет – не мора да буде, ако послужи као лекција. Знају то и црно-белих. Зна и Немања Гордић.

Оцена утакмице против једног од конкурената за пласман у плеј-оф, у неколико речи, гласила би…

- Нисмо били прави, од старта меча – рекао је играч који је меч завршио као најефикаснији међу црно-белима.

Наставио  је..

- Иако смо били егал до пола последње четвртине, доста смо грешили у одбрани. Нисмо играли у контакту и дозволили смо Цедевити да игра своју игру. У тренуцима када се ломио меч, примили смо превише лаганих и наивних поена.

Ништа боље није било ни на другој половини терена, сматра искусни плејмејкер.

- У нападу нисмо имали ритам – признао је један од оних коме у опису посла стоји да диктира добар ритам. Мада, када се погледа статистика, најмања одговорност за овај пораз иде на његов рачун.

Врло једноставан закључак је…

- Цедевита Олимпија је заслужено победила – подвукао је Гордић

Оправдања би могла да се нађу у веома тешком распореду, у коме Партизан живи цео октобар. Па и чињеници да је тим из Хумске и осму утакмицу у досадашњем делу сезоне, одиграо у осмој дворани. Није спојио два меча на истом месту. Све то ипак не објашњава чињеницу да су црно-бели дозволили преокрет готово без реакције. Толико да нису искористили бонус.

Зато ни Гордић није желео да се позива на тај „паклен октобар”.

- Јесте тежак ритам. Проблем је и тај што због честих путовања, немамо времена за тренинг. Мислим да је овој екипи тренинг преко потребан. Очигледно је да имамо доста резерви. Нарочито у нападу. Али, у Љубљани ни одбрана није била на нивоу – још једном је поновио Гордић.

Подвлачећи црту на урађено у првих месец дана сезоне – тих шест победа и два пораза - организатор игре црно-белих је рекао:

- Рано је за анализе, сезона малтене тек што је почела. У Еврокупу смо је све у најбољем реду, у АБА лиги смо имали сва четири гостовања, где смо изгубили од две врло квалитетне екипе. Шта је ту је. Има још доста да се игра.

Важно је једно…

- Морамо да се трудимо да исправимо грешке које могу да се исправе и то што пре. И идемо даље.

Чињеница да су многи фаворити – међу њима и Партизан – већ на старту сезоне доживели поразе, говори доста о квалитету АБА лиге. Али, ту је и чињеница да је само Партизан од свих клубова регионалне лиге у разним европским такмичењима, игра добро. Како онда оценити реални квалитет АБА лиге, било је питање за Гордића.

- АБА лига је чврста лига. Нарочито тешко је играти на гостовањима, где морате да уложите доста труда и енергије. Чињеница је и да су све екипе екстра мотивисане против Партизана. То је увек било тако.

На пример…

- Цедевита Олимпија је била у врло тешком моменту. Они су меч са нама дочекали са 0-4 у Еврокупу, практично им је био упаљен аларм. То се осетило на терену. А ми нисмо одговорили на прави начин.

Шта је ту је, како је нагласио и Гордић.

- Нема много времена за туговање. Већ у понедељак путујемо за Лимож, где ћемо покушати да одиграмо боље него у Љубљани.

Тако је сам причу довео до Лиможа и очекивања од тог меча.

- У Лиможу је увек тешко играти. То је клуб са традицијом, са публиком која зна кошарку. Дворана је увек пуна. Они су изузетно тврда екипа. Физички су добри. Имаћемо веома тежак задатак.

Због свега тога, јасно им је шта не смеју да ураде, да би задржали максималан скор у Еврокупу.

- У Француској не смемо да поновимо игру из Љубљане – јасан је Гордић

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.