Почетна / Кошарка / Партизан

Немања Гордић: Шут захтева тренинг

Први стрелац Партизана у победи против Меге, о тројкама и одбрани, нереалном резултату
ФОТО: И. Веселинов

Ипак су шутери! И то какви. После неколико утакмица у којима су се страшно мучили, посебно ван 6,75, кошаркаши Партизана везали су две утакмице у којима су погађали у високим процентима.

После Крке, у којој су убацили 13 тројки, црно-бели су у мечу против Мега Бемакса чак 15 пута погодили ван 6,75!

Највише – Немања Гордић.

Он је у кош тима Дејана Милојевића убацио четири далекометна хица. И био један од најзаслужнијих за то што су момци из Хумске на крају дошли и до врло убедљиве победе. Каква није могла ни да се наслути после 30 минута игре.

- После треће четвртине је било нерешено – подсетио је одлични плејмејкер, пошто је признао:

- Јако тешка утакмица!

Објаснио је и зашто...

- Мега од прошле утакмице изгледа много боље него што је то било почетком сезоне. Дигли су се, играју одлично. У првом полувремену су одлично шутирали за три.

То све има свој јасан узрок. Гордић није имао проблем да призна.

- Ми нисмо играли одбрану добро!

Наравно, тиме није желео да умањује сјајну игру ривала. Ипак...

- Они су сјајно шутирали, али ми смо им дозволили превише отворених шутева. Пробали смо да се скупимо на полувремену, договорили смо се да морамо да одиграмо много јачу одбрану у трећој и четвртој четвртини. А онда је Мега у последњем периоду коначно пала. Ту је наш квалитет дошао до изражаја.

На крају је то била чак и врло убедљива победа. Изражена са 21 поеном разлике.

- Резултат не показује реалан однос снага на терену – нагласио је Гордић.

Вратили смо га на причу о шуту за три поена. Тако добро, Партизан је шутирао само на почетку сезоне. У првом колу. После тога се мучио. Макар у АБА лиги. Како су заређали са гостовањима – а њих је посебно у октобру било много – и проценти су почели да падају.

Сада су опет у добром шутерском расположењу. И то у периоду када су играли само једну утакмицу седмично. Закључак се сам намеће – до свежине је, више времена за тренинг.

Пре одговора, климнуо је главом. Јасан знак одобравања. Па додао:

- Већ сам помињао да наш умор није био од једне или две утакмице. Већ јер смо ми практично два месеца били на путу. Накупи се свега са тих путовања, авиона, аеродрома... Нисмо имали ни времена за тренинг. И све се одразило на нашу форму. Сада већ десетак дана тренирамо као на почетку сезоне – јако. И доста смо бољи. Надам се да ћемо наставити тако до краја.

Партизан јесте био гост. Али само у записнику. Са трибина је добијао подршку као да је домаћин. И то није изненадило никога. А посебно је ветар у леђа био јак у кризним тренуцима.

- По ко зна који пут, хвала нашим навијачима. И сада су нас носили, посебно у тим преломним тренуцима. Осетила се подршка са трибина. У име екипе хвала им на том – закључио је Гордић

РЕКЛИ СУ МИ О РЕЏИЈУ...

Пре утакмице, током загревања, али и у самој игри, новалија у тиму – Реџи Рединг – за „савете“ се највише обраћао Гордићу.

Нису се знали од раније, осим из приче. Партизанов плејмејкер је рекао:

- Играли смо један против другог, али је он пре играо са Лучићем, Мачваном и Милосављевићем. И они су ми рекли све најбоље о њему.

Рецимо...

- Да је одличан играч, велико појачање за нас. Види се да зна кошарку, искусан је, на тренингу се одмах уклопио. Може да покрива доста позиција. Способан је да искреира за себе и за друге. Добар је шутер. Сад против Меге, на почетку је мало био нервозан, што је и логично. Али видели сте после, када је дошао на своје, да је одличан играч.

РАСТЕРЕЋЕНИ У КРАСНОДАРУ

Партизан сутра ујутру креће на две хиљаде километра дугачак пут – до Краснодара. Где наставља такмичење у Еврокупу.

Друга позиција је загарантована, црно-бели се до краја боре за пол позицију. За то је потребно да у преостала два меча остваре макар победу више од Венеције.

Гордић није причао о калкулацијама, само је констатовао:

- Добро је што смо растерећени, јер смо већ обезбедили пласман у Топ 16. Али, наравно да ћемо се борити да остваримо што бољу позицију на табели, како бисмо после имали можда лакши посао.

О ривалу...

- Није потребно трошити речи, знамо каква су екипа. За њих је ово много важан меч. Они се боре за пролаз даље. Чека нас тежак посао – рекао је Гордић

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Perica
Gordic nikada nece biti kvalitetan suter.On je limitiran igrac.
predrag
pitajte Bogdana Bogdanovica dok je jos bio u partizanu kolko je posle treninga ostao jos samo da sut trenira
Marko Pavlović
Jeste.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.