Почетна / Кошарка / Партизан

Тринкијери пред Тренто: Морамо бити спремни за „нешто треће“

Црно-бели кренули су данас пут Италије где их у среду од 19 сати очекује меч са Трентом, а тај сусрет Партизан дочекује после две победе, против Виртуса у ЕК и Цедетиве Олимпије у АБА лиги
ФОТО: М. Рашић

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да његов тим на мечу против Трента у другом колу Топ 16 фазе Еврокупа мора да се прилагоди на потпуни други систем игре у односу на претходна два дуела против Виртса и Цедевите.

Црно-бели кренули су данас пут Италије где их у среду од 19 сати очекује меч са Трентом, а тај сусрет Партизан дочекује после две победе, против Виртуса у ЕК и Цедетиве Олимпије у АБА лиги.

- Идемо у Тренто, они су баш у доброј форми, Ђентиле је јуче убацио 30 поена. Сигурно је да ће бити комплетно другачија утакмица. Мораћемо да се прилагодимо на други систем игре и то је најважнија ствар. У утакмицама против Виртуса и Цедевите били смо спремни за неке ствари, сад морамо будемо спремини за нешто треће. Адаптација је најважнија ствар за ову утакмицу - рекао је Тринкијери новинарима пред полазак у Тренто и објаснио шта ће да буде то „треће“ што ће да припреми за сусрет са италијанским тимом.

- Морамо да адаптирати на једног играча који је у стању да убаци 30 поена, а да не шутира ниједну тројку. То ће померати равнотежу наше одбране. Морамо бити опрезни да се не фокусирамо само на једну ствар, а да губимо друге. Имају добре нападачке играче. То је кључно.

Партизан је победом против Цедевите у суботу избио на чело АБА лиге, тренер црно-бели поново није желео да говори о поретку на табели, а упитан је да ли такво стање ствара притисак играчима.

- Притисак? Ми сами себи морамо да стварамо притисак сваки дан. Мени је то притисак, надам се и мојим играчима - рекао је Тринкијери и додао да су ентузијазам, начин игре и припрема утакмица сада када су на челу АБА лиге исти као и пре.

После серије утакмица на домаћем терену, црно-белима поново крећу гостовања, слично као на почетку сезоне.

- Све што си проживео јачи си. Кад сам видео распоред нисам могао да верујем, када смо ушли у ту машину, нисмо знали како се зовемо. Преживели смо, нисмо могли квалитетно да играмо, али је екипа психолошки увек покушавала да игра заједно. Сада смо имали прилику да тренирамо, нисмо путовали много и то се види на терену. Када кажес да је тешко, онда тражис неке алибије. То је било веома тешко преживети, мислим да ће нам то искуство помоћи - закључио је Тринкијери.

Тринкијери је потврдио и да најновије појачање Џејмс Мекаду путује са екипом у Тренто, али да још увек не зна да ли ће добити прилику да игра.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Alan Brut
Raznjatovic i Mijailovic imali kontakt u vezi poslovne i igracke saradnje.
zero @ Alan Brut
Ovo nije informacija za drustvene mreze.
Пеђа
Коме дао 30 поена, екипи која је трећа од позади?! Проћи ће исто као и Теодосић који је њима убацио више од 30 поена пред гостовање у Београд. Ајде мало реалности, без страха.
Vlado Zemun
Moramo izvaditi najbolje odelo iz ormana

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.