Почетна / Кошарка / Партизан

Пејџ о кључним бацањима: Гађали ме нечим, покушавали да ме избаце из ритма

Наши циљеви су да освајамо трофеје. Увек је тако. Али, сада смо већ први у АБА лиги, први у Еврокупу, у сјајном смо моментуму... - наводи Маркус
ФОТО: В. Марковић

Како се вратити у потпуно изгубљеној утакмици? За нешто више од пола минута. Одговор зна – Маркус Пејџ. 

На тројку Дејана Давидовца, којом је Звезда пред последњих 35 секунди, супер узбудљивог финала Купа Радивоја Кораћа, отишла на шест разлике – 76:70, бек Партизана је одговорио полагањем. Уз фаул. Погодио је и додатни пенал. Сада је то већ боља позиција за црно-беле. Али и даље време није радило за њих. На семафору је било свега 17 секунди до краја.

У наредном нападу Звезде, Волден је у жељи да „ишчачка” лопту, фаулирао баш Давидовца. Он убацио оба пенала. Био пред „промоцијом” у хероја меча. Али, Партизан није одустајао. Пејџ није одустајао! Овог пута погодио је тројку – одједном је само минус два, 78:76.

Звезда креће у напад. Не завршава га. Пантер је направио фаул у нападу. Баш на Пејџу. Он је на линији панала. Погађа оба. Утакмица је отишла у продужетак. Сви знамо шта се десило у њему.

Али, не знамо шта је у тих последњих 35 секунди било у глави Маркуса Пејџа? У тренуцима када је био сам испред коша, кад је од њега зависило све!

Док је причао, осмехом је бојио речи. Каже, био је у добром ритму. Осећао је то. А имао је и неки „лични” мотив више.

- У полуфиналу сам промашио нека бацања, што ме доста наљутило. Увек се трудим да сам на 90 одсто са пенала.

Вратио се на конкретна бацања... Она којима је финале одвео у продужетак.

- Сада су ме чак и гађали нечим, покушавали да ме избаце из ритма. Али, само сам дубоко уздахнуо, дао себи времена…

Не можемо да контролишемо судијске одлуке

У жељи да „појача” своје притужбе на суђење, посебно на последњу одлуку у регуларном делу, Били Берон је рекао да се и „Маркус Пејџ насмејао после тог фаула у нападу Пантера”.

Партизанов бек није желео да улази у полемику. О томе је само кратко рекао:

- На крају дана, судије су свирале фаул. Било је неких проблематичних „одгуривања” на обе стране у последњих пет минута меча, али не можемо да контролишемо судијске одлуке. Гурнуо ме и свирали су фаул – каже Пејџ.  

 

Застао је, па додао:

- Размишљао сам само колико смо труда уложили да бисмо се вратили и да ја имам шансу да нас одведем у продужетак.

И зато…

- Морао сам да погодим!

У обзир није долазило оно – прво погоди, друго намерно промаши. Објаснио је и зашто.

- Губили смо два разлике, био је секунд до краја. Желели смо у продужетак и отишли тамо.

Касније и победили! Дуго славили. А све што се дешавало у утакмици, објаснио је једноставно…

- То је финале! И прошлогодишње је било врло слично. Оба тима су имала шансе да победе. Губили смо шест разлике, на пола минута пре краја. Лоше је то изгледало. Али, наставили смо да верујемо. Ово је снажна група момака. Посебна! Увек верујемо и то нам је помогло да се вратимо. Имали смо неколико добрих потеза и одједном смо поново били у игри.

Трофеји у Купу увек значе много за наставак сезоне. А посебно када су освојени на овакав начин. Пејџ додаје:

- Наши циљеви су да освајамо трофеје. Увек је тако. Али, сада смо већ први у АБА лиги, први у Еврокупу, у сјајном смо моментуму... Имамо и неке повређене играче, неки су чак и играли под повредама, неки су ван тима, али смо и поред тога успели да победимо. Верујем да можемо ово да искористимо и наставимо напред ка остварењу осталих циљева – поручио је Пејџ.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mido
Mnogo fin i kulturan decko.U Partizanu ce postati veliki igrac i sebi obezbjediti dobar ugovor u bogatijem klubu.
JA
Predgradje je to, ne znaju oni kako da se ponasaju kada dodju u grad.
Marko
Zahvaljujuci drzavi i KS Partizan ko se rano veseli kasnije kaka kao sto je bilo do sada.....Izbori u Srbiji cine svoje...
nemam pojma
Fini, mirni momak sa mekanom rukom koji najviše voli da jede čevapćiče, omiljeno srpsko jelo. Da li ćemo uspeti da ga zadržimo i sledeće sezone? Ili će ga pokupiti bogatiji klubovi? U Partizanu je postao i solidan odbrambeni igrač i time mnogo unapredio svoju igru.
nemam pojma
Najbolji ćevapi su u Južnoj Srbiji, od Niša na dole. Odlični i u Sofiji. Kao i najbolja sarma koju sam jeo. A sarma je turska, kao i uglavnom sva hrana koja se jede u centralnoj Srbiji. Srpska kuhinja je mešavina orijentalne i srednjoevropske kuhinje (austrougarske). Danas je i veliki uticaj Mediteranske kuhinje, takođe odlične, pa čak i vrlo skromne angloameričke (zbog pomodnosti).
Marko
To je taj sto se smejao sudiji za faul,ha,ha,ha,ha. Zvezda je moralni pobednik a Partizan sudijski...
Прикажи још одговора
los penzos 47
To je to!Profi igrač ,koji ima svoju stranu istine i radi za svoje božanstvo"Mr.dollar",a na drugoj strani je "Đenka",koji kaže:"Sami smo krivi!"Sve u svemu,nebitan trofej za srpsku košarku,jer su u finalu igrale dve ekipe sa američkom bazom!Toje i moj odgovor o moralu ovog kupa i sva sreća je da to više nije Žućkov kup!
Deki
Djwnka je nas! Pantelija je kod vas!
miša tumbas
Kako god mi osvojili a ti se teši
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.