Почетна / Кошарка / Партизан

Волден платио обештећење Партизану и прелази у Звезду!

Доскорашњи бек црно-белих је имао још годину дана уговор са клубом, али и могућност да га напусти уз плаћање прописане новчане надокнаде
ФОТО: КК Партизан/Драгана Стјепановић

Кори Волден је евролигашки играч. Ту нема сумње! Баш тим речима је у једном од бројних „инстаграм лајв” интервјуа у „данима короне”, искусног Американца описао Андреа Тринкијери.

Тренер Партизана је можда у тим тренуцима „призивао” Волденову евролигашку каријеру у црно-белом дресу. Црно-бели су остали без Евролиге, али Волден није!

Како стоје ствари, одлични организатор игре ће заиста и играти најјаче клупско такмичење у Европи. И то већ следеће сезоне. И то у дресу Партизановог љутог ривала Црвене звезде!

У суботу у рано по подне, једна за другом су долазиле вести. Прво да је Волден уз прописано обештећење искористио излаз из уговора. А онда и да ће у августу ипак вратити у Београд. Али, на Мали Калемегдан.

И док се чека званична реакција из Црвене звезде, Партизан је свој „део” озваничио кроз саопштење, у коме пише:

Кори Волден напушта редове Партизана НИС. Амерички бек, који је прошле сезоне носио црно-бели дрес са бројем два, одлучио је да плати прописано обештећење и у наступајућој сезони игра у другом тиму.

• При доласку у Партизан НИС, Волден је потписао двогодишњи уговор, а пред ову сезону, клуб му је понудио одличне услове за наставак сарадње.

Ипак, Кори Волден је одлучио да прихвати понуду другог клуба која је финансијски знатно већа и за тај новац плати прописано обештећење и има далеко већа примања од оних које је имао у Партизану.

• У Еврокупу, Кори Волден је током групне фазе такмичења имао просечан учинак од 6,5 поена уз 3,3 асистенције и 2 изгубљене лопте по мечу.

У Топ 16 фази, захваљујући добрим играма у два меча против Виртуса из Болоње, Кори је свој учинак побољшао на 9,8 поена 2,8 асистенција и 1,8 изгубљених лопти.

• У АБА лиги, амерички бек је имао учинак од 8,9 поена уз 1,8 асистенција и 1,4 изгубљене лопте.

• КК Партизан НИС ће на позицији која је остала упражњена потражити друго решење. Уједно, клуб се захваљује Волдену на свему учињеном током сезоне 2019/20 и жели му срећу у наставку каријере.

Коментари52
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karlo Veliki
Rukovodstvo kluba treba sacuvati. Ono je imalo onoliko mudrosti da ipak izboksuje deo sponzorskih ugovora i sa tako malim budzetom u odnosu na CZ, pokaze sebe kao ozbiljan klub spreman na titule. Kovid19 nam je naneo veliku stetu, nama i Efesu, a trerba biti realan i Mornaru. Ovo sto se dogadja je mozda dobro i u pravom trenutku. Jaramaz. Zagorac, Angola, Trifunovic, Mozli, Aleksej Nikolic, Nikola Jnkovic,Novica..su solidna baza za nadogradnju. Ocekuju se kvalitetni plej i petica. Gordic, Tomas i Bircevic vise..Mozda bi bilo dobro da ova trojica odu a dodju mladji...Treba znati da para dovodi najbolje igrace, a znanje pravi najbolji tim...i to treba biti nas moto.
Стари Делија
Не знам колико је ова информација тачна, а волео бих да није. Ово није право појачане. Скроман учинак у асистенцијама (фактички амо 1,3 када од 3,3 одузмете 2 изгубљене). Када упоредим играче који су отишли и дошли, Звезда је, за класу, слабија,
Željko Pavlović
Može.
Луциано
АЈДЕ БРЕ ШТА ДРАМИТЕ КАД ЈЕ СЛАВНИЋ ИГРАО И БИО ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА НИЈЕ БИЛО ТОЧИКО ДРАМЕ ПА ВИДАЧИЋ. ТОМАШЕВИЋ И ЂНОГИ ДРУГИ .ОВО ЈЕ СТРАНАВ ОН ИДЕ ЗА ПАРЕ ШТА ОН ЗНА О ЉУБАБИ ПРЕМА КЛУБУ .КОЛИКО ПЛАТИШ ТОЛИКО ОГРАМ ТО СУ СТРАМЦИ..ОВАКО ПЛАТИЋЕ ГОРДИЋА ТУ ЈЕ КАРАМАЗ ТУ ЈЕ ПЕЈЏ ТУ ЈЕ НИКОЛИЋ ТУ ЈЕ АНГОЛА ДОВЕШЋЕ ЈОШ ЈЕДНОГ БЕКА И БИЋЕ МА ИСТО.ОДЛАЗИЛИ СУ ЂНОГО БОЉИ ИГРАЧИ КИЋАНОВИЋ ЂОРЂЕВИЋ ДАНИЛОВИЋ И ДРУГИ.ПА ШТА ПАРТОЗАН ЈЕ ИНСТИТУЦИЈА .БИЋЕ СВЕ ДОБРО.
Goran
Ti si ćorajle, drhte ti ruke ili si nepismen. A velika slova, koja za tvoju informaciju predstavljaju glasan govor (vikanje, dranje) su posebna priča. Bitno je da je ćirilica, a ostalo... Ma nije bitno!!!
Rambo
Tako ste parama uzimali Klea i druge čak hteli...u fudbalu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.