Почетна / Кошарка / Партизан

Шћепановић: Оно смо што радимо, а нисмо оно што мислимо и причамо

Шћепановић је потписао двогодишњи уговор са Партизаном. Он је на клупи заменио Андреу Тринкијерија
ФОТО: kkpartizan.rs

Нови тренер кошаркаша Партизана Владо Шћепановић рекао је данас да му се остварила једна од највећих животних жеља преузимањем екипе и најавио жесток рад и борбу за најбоље резултате.

- Био сам у неколико наврата у Партизану, једна од највећих животних жеља ми се управо остварила. Велика ми је част и задовољство да будем први тренер, то је велика обавеза. Могу само да поручим да ће нас чекати крв, сузе и зној. Незахвално је обећавати било какве резултате, али зна се ко је Партизан и шта је Партизан и где Партизан треба да буде - рекао је Шћепановић на представљању.

Шћепановић је потписао двогодишњи уговор са Партизаном. Он је на клупи заменио Андреу Тринкијерија, који је раскинуо уговор, а претходно је био његов помоћник.

- Ту сам на позицији на којој су били велики тренери, велика имена и то је неописива част и задовољство. Захвалан сам управи која ми је дала могућност и поверење. Многи сањају ову позицију, а немају ту привилегију. Велика су очекивања, моја, у клубу и оних који га воле.

Шћепановић је рекао да није човек за речи и обећања, већ да жели да се представи кроз напоран рад на терену уз цитат писца Мешу Селимовића:

- Оно смо што радимо, а нисмо оно што мислимо и причамо.

Упитан како ће Партизан изгледати наредне сезоне, Шћепановић је рекао да је добро што је већи део екипе на окупу.

- Гро екипе је на окупу, нисте у могућности да драстично мењате било шта, поготово стил и филозофија која прави резултате треба да остану на снази. Али, у сваком случају, не желим да копирам друге, имам своје погледе на кошарку и филозофију. У складу са квалитетом играча правиће се игра Партизана. Надам се да ће то бити једна врста филозофије коју ће сви желети да гледају и коју ће сви заволети.

Нови тренер црно-белих рекао је и да ће се разговарати са капитеном Новицом Величковићем, Немањом Гордићем, Стефаном Бирчевићем али и појединим играчима који су били на позајмицама и да ће после тога бити одлучено ко ће остати. Он је истакао да "на све њих озбиљно рачуна".

На питање шта би сматрао успехом, Шћепановић је рекао да је Партизан клуб великих резултата и да су амбиције увек највише. Он је истакао да се није двоумио да ли да преузме посао.

- На нама је да дамо све од себе, а за шта ће то на крају бити довољно видећемо. Али увек имамо обавезу да идемо на највеће резултате -додао је некадашњи играч Партизана.

Упитан да ли осећа притисак, он је рекао да зна да неће бити лако, али да је научио кроз живот и спорт да се носи са тиме. У вези са тремом, Шћепановић је рекао да увек постоји позитивна трема која мотивише и држи 100 одсто концентрацију и додао да ако неко нема страх - није га брига шта ће на крају да буде.

Током каријере Шћепановић је радио са славним тренерима и рекао је да му је то много помогло.

- Имао сам привилегију да радим са самом елитом тренерског посла, од Дулета (Вујошевића), преко Жељка (Обрадовића), са Каријем Пешићем и Тринкијеријем. Сам помен њихових имена говори каква је то привилегија.

Упркос наводима медија, у Партизану ће остати професор Владимир Копривица који ће бити задужен за физичку спрему играча, а у стручни штаб се враћају Дејан Мијатовић и Александар Матовић. Шћепановић је рекао да су то велики Партизановци и професионалци у које има неограничено поверење.

Председник Партизана Остоја Мијаиловић рекао је да се управа није двоумила коме да понуди посао, иако је било много понуда. Он је истакао да Шћепановић има пуну подршку свих у клубу.

- Када је пре нешто више од 10 дана господин Тринкијери донео одлуку да неће бити наш тренер, она нас је окренула ко ће бити. Од 2018. године сви смо будно пратили рад стручног штаба и од почетка сам имао осећај да ће Шћепановић једнога дана бити тренер Партизана. Нисмо пуно ни трагали, било је пуно понуда разноразних менаџера, али од дана када смо остали без првог тренера, људи у клубу и ја смо били за опцију да Владо Шћепановић буде тренер. Било је време да Партизан добије тренера који је чистокрвни Партизановац, тренера који ће дати све од себе да наставимо тамо где смо стали 15. марта. Ми више за том ситуацијом не жалимо, већ тражимо начине, боримо се и идемо напред. Било је јако важно и успели смо, иако је било пуно притисака са разних страна да нам се растури екипа која је правила резултате прошле сезоне. Успели смо у великој мери, заправо скоро целу екипу да сачувамо за следећу годину - додао је председник црно-белих.

Он је позвао навијаче да верују у одлуку клуба и да подрже Шћепановића.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sa limarom...
...ova treca poruka...
SRBA
Bravo mali i srecno!
Dragan Lo
Prigradski prisutni, prate i učestvuju. Lepo. Samo da vam poručim, biće dobro pratiti duele Šćepe i Sala Obradovića koji vam je svojim prisustvom darovao i neka obeležja Crvene Zvezde, pa će sve zaličiti na pravi derbi. Hvala Salu Obradoviću.
Ja
NAdam se da znas sta si hteo da kazes.
BRUKA ŽIVI DO VIJEKA
Srami se partizane kada si postavio crnogorskog kadra koji je glasao za mila.Glasao je za vlast koja satire Srbe u crnu goru.I trinkjerija ste bili doveli koji je talijan a zna se da su nas takvi bombardovali.Postavite sebi pitanje ima li kod vas PATRIOTA.SRAM SVE DA VAS BUDE.
@bruka...
...je izgleda, tvoje ime. Nepismen si, lupetas, nije te stid da to pokazes ovim "tekstom"...
cccc
Otkud ti znaš za koga je Scepanovic glasao? i Kakve veze ima Trinkijeri sa bombardovanjem Srbije, da li si ti normalan?
Прикажи још одговора
...
Puna podrska Scepanovicu i zelim mu puno uspeha a bice ih.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.