Почетна / Кошарка / Репрезентација

Анђушић: Драго ми је јер и други виде шта радим

Увек сам истицао да је највећи понос играти за своју земљу и носити дрес Србије на својим грудима – каже сјајни шутер
ФОТО: Арихва Журнала

Помало је необично. Али на необично смо у овој години већ навикли. Па зашто би и окупљање репрезентације Србије за предстојећи – други – прозор квалификација за Европско првенство, одступао од стварности коју последњих месеци живимо.

Тако ће се кандидати за национални тим – њих 14 – окупити у Финској! Не у Београду, као што је увек био обичај. Већ у Есопу. Граду који ће им наредних седам дана бити дом.

А где ће у строго контролисаним условима, без много „шеткања” ван хотела и дворане, одиграти две утакмице – против Финске и Швајцарске.

У Финску је већ јуче стигло неколико репрезентативаца. Тачније сви осим играча Партизана и Црвене звезде, који ће на пут данас.

Групу која се јуче ставила на располагање селектору Игору Кокошкову, предводи Данило Анђушић. Повратник у национални тим.

Позив из „Спортског журнала” сјајног шутера затекао је на аеродрому у Паризу. И био сјајна прилика да „прекрати” време до лета.

- Осећам се стварно одлично – био је одговор Анђушића на питање како је поново бити „под заставом”.

Исте речи је више пута током разговора поновио. Толико му је стало.

- Увек сам истицао да је највећи понос играти за своју земљу и носити дрес Србије на својим грудима. Тако да ми је велика част што сам после седам година поново у тој ситуацији да могу да дам све од себе и помогнем репрезентацији у овим квалификацијама за Европско првенство. Наравно да ми је драго што сам се нашао на списку и у овој ситуацији. Стварно је осећај одличан, једва чекам да се окупимо сви заједно и да кренемо са тренинзима.

Шта очекује од ове акције, питамо. Анђушић каже...

- Да извучемо максимум и ње.

А то је...

- Обе победе! Јер јако је битно за наставак, да би у наредном прозору било лакше. Да немамо притисак. Што је најважније, потрудићемо се да пружимо најбољу могућу кошарку коју можемо у овом периоду, како бисмо остварили циљ.

Вратили смо се оном „необичном” делу приче. Како репрезентативци долазе појединачно у Финску, како се нису окупили сви заједно, тренирали у Београду, како ће играти у „балону”…

- Чудно јесте што се не окупљамо у Београду, него идемо директно у Финску, у тај такозвани „балон”. Али, током ове сезоне смо навикли на разна померања утакмица и све друге ситуације које су нас задесиле у овим чудним условима. Тако да не верујем да ће нам бити неки превелики проблем да се навикнемо на то. Верујем да ће све функционисати нормално, као да смо у Београду.

Због свега тога, ни са селектором и његовим сарадницима још није причао о својој будућој улози, шта је то што се од њега очекује…

- За сада смо причали само о стварима везаним за пут и одлазак тамо. Како ће све функционисати, о томе нисмо разговарали. Кад дођемо тамо, добићемо даље инструкције...

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.