Почетна / Кошарка / Репрезентација

ОРЛОВИ ПОПРАВИЛИ УТИСАК: Србија боља од Финске

Најефикаснији у тиму Србије био је Данило Анђушић са 19 поена, Алекса Аврамовић додао је 17 , док је Драган Апић стао на 12, а у селекцији Финске истакао се Едон Махуни са 15 кошева
ФОТО: ФИБА

СРБИЈА – ФИНСКА 75:66 (17:7, 18:18, 20:20, 20:21)

СРБИЈА: Анђушић 19, Аврамовић 17, Раданов 4, Симанић 4, Симоновић 6 (6 ск), Апић 12 (5 ск), Дангубић 8 (7 ск), Јеремић, Кравић, Пено, Пот 5, Загорац.

ФИНСКА: Хуф 9, Кантонен 2, Мадсен 9, Махуни 15 (6 ас), Салин 10, Аланен 2, Доленц 3 (5 ск), Коивисто, Линдборн, Нутинен 2, Валтонен 8 (6 ск), Вилсон 6.

 

Кошаркаши Србије победили су Финску са 75:66, у ФИБА балону у Еспу, у 4. колу квалификација за Европско првенство 2022. године.

Најефикаснији у тиму Србије био је Данило Анђушић са 19 поена, Алекса Аврамовић додао је 17 , док је Драган Апић стао на 12, а у селекцији Финске истакао се Едон Махуни са 15 кошева.

За разлику од меча против Швајцарске, изабраници Игора Кокошова одиграли су много боље у одбрани, пошто су ривалу за првих 12 минута игре дозволили само девет поена.

Били су на вишем енергетском нивоу, а све то је резултовало је да у првом полувремену имају двоцифрену предност.

Током треће четвртине Финска је припретила и смањила заостатак, али се Србија брзо вратила и држала плус 10, а са том предношћу отишло се у одлучујући период.

У последњем делу било је налета Финаца, прилазили су на минус пет, али су српски кошаркаши у последња два и по минута одиграли концентрисано и у одбрани и у нападу и кошевима Дангубића поново дошли до двоцифреног вишка.

У групи Е Грузија је прва са максималне четири победе, Србија је друга са скором 2-2, Швајцарска и Финска имају по тријумф и три пораза.

На Европско првенство ће се уз Грузију, која је један од домаћина, квалификовати још два тима из ове групе.

Е ГРУПА

ПРВО КОЛО: Грузија – Швајцарска 96:88, Финска – Србија 58:80.

ДРУГО КОЛО: Србија – Грузија 90:94, Швајцарска – Финска 64:69.

ТРЕЋЕ КОЛО (Еспо): Швајцарска – Србија 92:90, Финска – Грузија 85:91.

ЧЕТВРТО КОЛО (Еспо): Швајцарска – Грузија 84:91, Србија – Финска 75:66.

ПЕТО И ШЕСТО КОЛО (18-21. фебруар): Грузија – Србија, Финска – Швајцарска, Грузија – Финска, Србија – Швајцарска.

Табела: Грузија 4-0, Србија 2-2, Финска и Швајцарска по 1-3.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

????
Ko je Peno?
imas jedan divan sajt
www.google.com da li si probao?
ime
Pogrešno izgovarate prezime Mahuni. Predpostavljam da je poreklom sa Kosmeta i pravilno je MADJUNI
Lanser
Правилно је Маџуни, с обзиром да му је презиме написано са XH=Џ и сигурно је Албанац јер тако они пишу Џ.
Zoran CZZG
Jako bitno.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.