Почетна / Кошарка / Репрезентација

Аврамовић: Знамо да смо вас изнервирали

Алекса Аврамовић, у балону у Финској капитен србије, о другом прозору квалификација, поразу и победи, већој одговорности
ФОТО: ФИБА

Није Алекса Аврамовић тип који ће избећи разговор. Било каква питања. У било којим ситуацијама. Осим када наседне на шалу старијих репрезентативаца, па не одговори на позив током припрема на Копаонику. Што се десило лета 2019, пред Светско првенство. Али, тада је макар све добро насмејао.

Ни после другог прозора квалификација за Европско првенство 2022, током кога је поред његовог имена стајало „капитен“, није бежао од објашњења. Не тражећи оправдања, тек нудећи некакве одговоре, сам је причу кренуо од непријатног пораза од Швајцарске.

- Знамо да смо смо вас тада баш изнервирали!

Разговор су прекидале „инструкције“ таксисти, на врло добром шпанском док се са аеродрома у Мадриду возио ка хали Естудијатнеса. Па онда и разговор са портиром у дворани, на чијем паркингу је оставио свој аутомобил. Често се и извињавао, али разговор је некако текао...

У једном тренутку отео му се и уздах.

- Сада се лакше дише – додао је на констатацију да је и поред тог непријатног пораза Србија практично обезбедила пласман на Европско првенство.

Вратио се на утакмицу са Швајцарском...

- Није било лако. Ти момци годинама играју заједно, добро се познају, знају како дишу. А ми смо имали кратко времена да се припремимо. И поред тога, чак смо успели да убацимо 90 поена.

Швајцарска је, ипак, убацила више.

- Већ у првом периоду погодили су седам тројки, што им је дало ветар у леђа – подсетио је Аврамовић.

Даље...

- И поред свега тога, успели смо да из стигнемо. Чак смо имали и напад за победу. Нажалост, нисмо га искористили. Требало је то да победимо. Остаје жал. 

Због свега тога, притисак пред Финску је био огроман. Та утакмица је морала да се добије.

- Знате, лош је осећај када сте апсолутни фаворит на неком мечу, а изгубите. То су тешке утакмице. Нас је потом чекао меч против Финске која је чак и боља Швајцарске.

Осврнуо се и на тај меч.

- Не знам какав сте ви утисак имали, али мислим да смо их од првог минута стегли и да смо контролисали читаву утакмицу и  резултат. Иако није била лака утакмица за играње, успели смо да победимо и приближимо се пласману на Европско првенство, што је био и главни циљ.

На констатацију да је и нама деловало да контролишу меч и да не могу да изгубе, али и да је ипак било кризних момената у игри, па и да су уместо да се одлепе на 20 поена предности, враћали Финце на једноцифрену разлику, Аврамовић је додао...

- То је било свега неколико минута у трећем, па и четвртом периоду. Али смо брзо вратили утакмицу у наш ритам. То се дешава. Сви смо правили неке грешке. Али, оне су дошле из жеље да пружимо максимум. Можда смо сви појединачно могли неке ствари да урадимо боље. Али ми то тако не гледамо. Победили смо и то је најважније.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

igra
Teško je profesionalcu sa amaterima.Oni se prime i daju 200% svojih mogućnosti,a profi misli - moje je samo da se pojavim i pobeda će doći sama.Međutim,u ovom slučaju su bile dve amaterske ekipe od kojih je jedna imala petlju , a druga nije.
Zivota
Tacno tako, nista ja tu ne bi dodao.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.