Почетна / Кошарка / Репрезентација

НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО - Ивковић: Радничком сам остао веран као пас

Дуда Ивковић је, уз брата Слободана, један од највећих тренерских легенди које су потекле из спортског друштва са Црвеног крста
ФОТО: И. Веселинов

Легендарном кошаркашком тренеру Душану Дуди Ивковићу, данас је уручена награда за животно дело Спортског друштва Раднички.

Добио је и Златну значку поводом обележавања 100 година постојања Спортског друштва.

Дуда Ивковић је, уз брата Слободана, један од највећих тренерских легенди које су потекле из спортског друштва са Црвеног крста, а признање су му уручили најмлађи чланови СД Раднички.

- Овом приликом желео бих да се захвалим на овом великом одликовању СД Раднички. Сигурно да је у ових 100 година било фунционера и играча који су заслужили ово признање. Ја сам врхунске резултате остваривао са клубовима и репрезентацијом, можда би било боље да се ова награда додељује за верност. Није ретко да се каже веран као пас, а ја сам тако остао веран Радничком - рекао је Ивковић на додели признања у Музеју Југославија. - Трудићемо се да направимо Раднички да функционише и у наредних 100 година.

Обележавање значајног јубилеја употпуњава изложба "Наш први век", на којој су кроз путовање у историју дуго 100 година представљени значајни резултати и сви они који су стварали клуб и његову традицију.

Спортстко друштво Раднички основано је 1920. године, као Београдски раднички спорт клуб.

За век постојања, екипе СД Раднички освојиле су 39 екипних сениорских титула државног првака и 22 Купа Југославије, у рукомету, боксу, кошарци, одбојци, шаху, рвању, џудоу, стрељаштву и рагбију.

Рукометашице Радничког су уз то освојиле и три европска Купа шампиона и три Купа победника купова Европе, што су и највећи екипни успеси Спортског друштва.

Спортисти Радничког у појединачној сениорској конкуренцији су при том освојили и 166 појединацних сениорских титула државног првака, у боксу, рвању, каратеу, кик-боксу, џудоу, шаху, стрељаштву, гимнастици и атлетици, уз мноштво сребрних и бронзаних одличја и стотине медаља у млађим категоријама.

Бранећи боје државне репрезетације спортисти Радничког освојили су седам златних и шест сребрних медаља на Олимпијским играма, три златне, 13 сребрних и 12 бронзаних медаља на Светским првенствима и осам златних, 24 сребрне и осам бронзаних медаља на Европским првенствима.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.