Почетна / Кошарка / Репрезентација

Кошаркашице против Литваније за први шешир на жребу за ЕП

Пласман на Еуробаскет поред Србије и домаћина Француске и Шпаније до сада су обезбедиле и селекције Словеније, Шведске, Босне и Херцеговине, Белгије и Хрватске, а на првенству ће играти 16 екипа
ФОТО: КСС

Женска кошаркашка репрезентација Србије данас против Литваније у Истанбулу (16 сати) завршава квалификације за Европско првенство са жељом да победи и осигура први "шешир" на жребу за финални турнир у Шпанији и Француској.

Србија је из групе Е већ обезбедила пласман после две остварене победе против Турске и једне против Литваније.

- Иако знамо да смо се већ квалификовале на Европско првенство, ова утакмица нам изузетно значи да потврдимо прво место и осигурамо први шешир на жребу. О Литванији знамо да има добре и доминантне центре и брзе бекове. Наша основна одбрана ће да реши посао ако се држимо свих принципа који се траже од нас - рекла је капитен Јелена Брукс за сајт КСС.

Србија је у Истанбул стигла у четвртак увече, девојке ће до утакмице у "Ахмет Џомерт" дворани имати само један тренинг.

- Увек су нам највиши циљеви. Играле смо већ у новембру против њих. Нисмо имале довољно времена сада да се припремимо, али мислим да смо боља екипа. Вежбале смо ових пар дана и договориле смо шта и како треба да се брани и чува у рекету - поручила је репрезентативка Сара Крњић.

Пласман на Еуробаскет поред Србије и домаћина Француске и Шпаније до сада су обезбедиле и селекције Словеније, Шведске, Босне и Херцеговине, Белгије и Хрватске, а на првенству ће играти 16 екипа.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.