Почетна / Кошарка / Репрезентација

Делегација КСС код градоначелника Београда: Са публиком у поход на ОИ

Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић захвалио је градоначелнику јер је показао отвореност да помогне колико је то могуће
ФОТО: КСС

Градоначелник Београда Зоран Радојичић разговарао је  са представницима Кошаркашког савеза Србије (КСС) о организовању квалификационог турнира за Олимпијске игре у Токију.

Како се наводи у саопштењу, план је да се турнир одржи од 29. јуна до 4. јула у „Штарк” арени или Хали „Пионир” у зависности од епидемиолошке ситуације.

- На турниру ће учествовати шест екипа са четири континента, међу којима је и Србија. Ово је значајан турнир за наш град и Београд ће поново бити „добар домаћин”. Учесници турнира биће репрезентације Србије, Доминиканске Републике, Порторика, Сенегала, Италије и Филипина. Такође, не треба пропустити прилику да се искористи и туристичка промоција Београда. Нажалост, већ годину дана имамо борбу са пандемијом, али се надамо да ће у наредном периоду ситуација бити знатно боља - истакао је Радојичић.

Према његовим речима, на састанку је разговарано о наредним корацима и организацији турнира.

Наредних недеља биће донета одлука о локацији одржавања турнира у зависности од епидемиолошких мера.

Градоначелник је рекао да се нада да ће проактивним приступом организацији турнира све проћи у најбољем реду и да ћемо спремни дочекати гостујуће репрезентације.

- У складу са епидемиолошким мерама ћемо организовати и присуство публике, али ћемо обратити пажњу и на вакцинисане грађане. Верујем да ће се ситуација смирити и да ће присуствовати оптималан број људи у публици - закључио је Радојичић.

Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић захвалио је градоначелнику јер је показао отвореност да помогне колико је то могуће.

- Мислим да ћемо наћи заједничко решење и да ће турнир бити организован како треба, те да ћемо од њега сви имати користи, ми резултатски, али и Град и држава као домаћин турнира. Олимпијски квалификациони турнир је велика манифестација, поред свих осталих, која нас очекује овог лета, али вероватно и најбитнија јер само победник иде на Олимпијске игре. Имаћемо шест екипа које ће бити подељене у две групе, а победник групе иде даље. Надамо се да ће епидемиолошка ситуација дозволити да буде до 50 одсто публике присутно и да имамо прави амбијент домаћег терена - рекао је Болић.

Како је навео, спортисти имају своје термине за тренинге и обављају своје тренажне процесе како је и планирано, а имају и редовна такмичења.

- У случају да се неки играч зарази, улази у ковид протокол и одређен период проводи у изолацији, а при повратку на терен мора да прође ригорозне медицинске контроле. Такође, сви репрезентативци морају да прођу медицински тест и ковид протоколе. Очекујемо да ће у термину одигравања олимпијског квалификационог турнира за мушкарце у Београду бити већина играча из НБА, осим играча из Евролиге и да ће то бити најјача репрезентација која ће се окупити у том моменту - закључио је Болић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.