Почетна / Кошарка / Репрезентација

Црвендакић и Андресон: Биће добар и изазован меч

На претходном Европском првенству у Београду, као и на Олимпијским играма у Рију, Србија и Шпанија су се састајале у борби за финале
ФОТО: fiba.com

Кошаркашице Србије Александра Црвендакић и Ивон Андерсон изјавиле су да очекују изазован дуел са Шпанијом у четвртфиналу Евроспког првенства у Валенсији.

После три остварене победе у групи Б, кошаркашице Србије директно су се пласирале у четвртфинале Европског шампионата, а сутра од 21 сат за противника ће имати селекцију Шпаније, која је неочекивано изгубила на старту од Белорусије, па је кроз дуел са Црном Гором морала да тражи пут до осам најбољих репрезентација на Старом континенту.

"Сигурно ће бити веома добра утакмица, јер се до сада нисмо састајали са Шпанијом у четвртфиналу. Играмо против домаћина који брани титулу првака Европе, тако да треба да будемо максимално фокусиране на нашу игру пошто неће бити места за много грешака. Свакако да неће бити лако играти утакмицу на којој це цела дворана навијати за њих, али, опет, ако наш фокус буде на нивоу и свака играчица уради оно што је потребно да добијемо утакмицу, неће бити проблема. Имамо вишу екипу, вишу петорку и мислим да ће скок бити наша предност на тој утакмици", рекла је Александра Црвендакић за сајт КСС-а.

На претходном Европском првенству у Београду, као и на Олимпијским играма у Рију, Србија и Шпанија су се састајале у борби за финале, а интересантно је и да ће бити ривалке у групној фази на Олимпијском турниру у Токију, који почиње за месец дана.

"Очекује нас изазован дуел. Знамо да су утакмице против њих увек велики мечеви и, иако имају нешто другачији тим, очекујем да ће то бити она иста стара велика екипа. Ми морамо да се издигнемо, спремне да прихватимо изазов и одиграмо онако како смо тренирале и припремале се све ово време. Потребан нам је тотални фокус, о томе смо стално причале. Није питање шта ће оне урадити, већ шта ћемо ми, а ако смо фокусиране на задатке у одбрани и нападу, онда смо самоуверене да можемо да добијемо резултат који желимо. На крају, мислим да ће све зависити искључиво од нас", истакла је Ивон Андерсон.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Ova mala Anderson je sjajna. Ali, ruku na srce, voleo bih da igramo bez nje. Ne treba nam to ljudi !
Joco
Što bi reko naš narod jesmo " kurate sreće" .Ali i vreme je da ih jednom pobedimo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.