Почетна / Кошарка / Репрезентација

Сахрањен легендарни кошаркашки тренер Душан Ивковић

Ивковић је сахрањен у породичној гробници на Новом гробљу у Београду
ФОТО: КСС

Легендарни југословенски и српски тренер Душан Дуда Ивковић сахрањен је данас у Београду.

Последњем испраћају, поред чланова породице, присуствовале су бројне личности из света кошарке и других спортова.

Ковчег са телом легендарног тренера носили су Жељко Обрадовић и чланови велике југословенске репрезентације, Владе Дивац, Дино Рађа, Жарко Паспаљ, Јуриј Здовц и Предраг Даниловић.

Ивковић је сахрањен у породичној гробници на Новом гробљу у Београду.

Трофејни тренер преминуо је 16. септембра у 78. години услед проблема са водом у плућима и херпесом.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Na čelu kovčega vidi se veliki Kića koji je Dudi dao veliku šansu u Partizanu krajem sedamdesetih, a Duda mu vratio titulama u prvenstvu, osvojen kup i međunarodni Kup Koraća, prvi veliki trofej evropskog Partizana.
nemam pojma
I još nešto. Srećko je 1951. godište ko Praja, a recimo Zorkić, 1961. godište. Marić, zaista tada mlad, 1957. godište, kao i sjajni Boban Petrović, moj omiljeni igrač uz Kiću i Praju, tih generacija. Toza Zorkić je tek počinjao da trenira u Zemunskoj Mladosti. Tako, da si imao mogućnost da uživo gledaš tu prvu Dudinu ekipu, možda ne bi navijao za stalne luzere.
nemam pojma
Da tačno, lapsus. Ali takođe nije tačno da je Zorkić zvani Toza igrao u toj prvoj Dudinoj ekipi. Jer Zorkića je u Partizan upravo doveo Kića kao prvi čovek kluba. Ali te prve trofejne sezone, a ja sam prisustvovao većini utakmica, stvorila se najmodernija ekipa do tada. Partizan dobija po prvi put visoke skočne igrače, vrlo mlade i talentovane, a Duda gradi modernu do tada neviđenu igru.Uz najboljeg evropskog igrača, Kićanovića, u timu su Miško Marić, Arsenije Pešić, Milenko Savović, Boban Petrović, uz Todorića i još nekoliko starosedeoca. Praja je te godine bio u JNA, nije igrao, nažalost. Radnički, koji se sad spominje, vodio je Dudin stariji brat, Piva, a osvojili su i jednu YU titulu sa Milunom Marovićem, Dragoslavom Ranatovićem, Damnjanovićem, Srećkom Jarićem i Tvigijem Ivkovićem, stvarno odličnom ekipom. Jarić, NAŽALOST, nikad nije igrao za KKP! NAŽALOST! Tako da ne piši kad sam ne znaš.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.