Почетна / Кошарка / Репрезентација

Крајишник: Група је добра, верујем у тим и пласман на Светско првенство

Капитенка женске кошаркашке репрезентације Србије Тина Крајишник изјавила је да верује у пласман тима на Светско првенство 2022. године у Аустралији
ФОТО: КСС

Жребом у Женеви одлучено је да ће кошаркашице Србије у квалификацијама за Мундобаскет играти против Аустралије, Бразила и Кореје.

"Могу да кажем да нам је група добра, имамо шансе да се квалификујемо. Увек је до нас и волим да се ми фокусирамо на нашу игру и на припрему пред сваку утакмицу. Све екипе су добре, чим су се нашле на жребу за квалификације", рекла је Крајишник Танјугу.

Квалификације за СП на програму су од 10. до 13. фебруара следеће године, а актуелне шампионке Европе карту за Сиднеј покушаће да изборе у Београду, који је домаћин два квалификациона турнира.

"Веома ми је драго што квалификације играју у Београду. То што смо домаћини значиће нам много. Турнирски је систем и у три утакмице мораш да даш максимум, али заиста верујем у наш тим. Мислим да ћемо се добро припремити и да ћемо успети да се квалификујемо", каже кошаркашица Галатасараја.

Кошаркашице квалификације почињу дуелом против Кореје, после тога следи меч са Аустралијом и на крају играју против Бразила.

"Са Корејом смо имале близак сусрет, играли смо са њима на Олимпијским играма у Токију. Донекле су нам познате као и начин играња азијских тимова. Брзе су, доста шутирају, па ће и наша припрема меча заснивати у томе да зауставимо њихову транзицију и шут. Бразил је можда непознаница, нисмо се скоро састајали са њима. Нисмо сигурни ни у каквом ће саставу доћи", каже Крајишник.

Ова група је специфична јер ће из ње пласман на СП изборити два тима, пошто је Аустралија као домаћин већ обезбедила учешће.

"Игра Аустралија ће зависити од ростера и тога да ли ће Лиз Кембиџ играти или не. То је екипа која има систем, ако она буде играла, они ће се у нападу базирати на њу. Из тога ће зависити и наша припрема. Игра Аустралија је препознатљива, имају тимски дух и могу да буду опасан противник. Треба све схватити озбиљно и добро се припремити. Мислим да ће наша одбрана бити кључна у све три утакмице", закључила је Крајишник.

У другој групи у престоници Србије играће Француска, Кина, Нигерија и Мали, док ће се на турниру у Осаки за одлазак на СП борити Босна и Херцеговина, Јапан, Канада и Белорусија.

Репрезентације Русије, Сједињених Америчких Држава, Порторика и Белгије смештене су на турнир који ће бити одржан у Вашингтону, а и са овог турнира визу за СП избориће две екипе, јер су САД као олимпијски шампион квалификовале на Мундобаскет.

Светско првенство 2022. године у Аустралији игра се од 22. септембара до 1. октобара следеће године.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.