Почетна / Кошарка / Репрезентација

Пешић: Највећи успех биће ми да клубаштво не прерасте у хаос

Селектор српских кошаркаша поставио себи циљ који превазилази оквире магичног правоугаоника
ФОТО: В. Марковић

У данима кад су многи увелико пензионери, Светислав Пешић зрачи младалачком енергијом. Чак је и приликом изласка на бину лагано потрчао што је председнику Вучићу, али и већини присутних измамило осмех.

Да је Кари вечити младић потврдио је и у разговору за Журнал, непосредно по завршетку свечаности.

- Ми, који се бавимо спортом добијамо пуно тих неких признања, титула, медаља. Људи, наши навијачи нам дају респект. Ако кажем да то ми радимо због њих, било би само делимично тачно, јер радимо и што желимо желимо да у нашем спорту да напредујемо. А од тога сви профитирају. И ако на крају, све остале учинимо срећним онда је то огромна сатисфакција - почео је причу Пешић.

Нагласивши да Орден Карађорђеве звезде сигурно свакога чини поносним, наставио је:

- Како долазим у позне године некако се трудим да се не осврћем превише на прошлост. Не због тога што ми прошлост смета, баш напротив. Али, некако све мислим да би још нешто требало урадити у том нашем спорту. И то је био један од главних разлога што сам се поново прихватио обавезе у репрезентцији. Сматрам да ми због популарности коју кошарка има у Србији, понекад зарад спортског резултата и неке победе заборављамо огромну одговорност коју имамо. И заборављамо да људи који су стварали то да бисмо ми као њихови наследници постизали успехе. Сада ми имамо обавезу према онима који ће нас да наследе. И зато се од нас очекује да према тим момцима и људима који воле кошарку имамо још већу одговорност.

На крају је прижу заокружио „стрелом у центар мете”:

- Нажалост, ми смо се у Србији поделили на Звезду и Партизан. А толико има других клубова и толико има још важнијих средина. Ја то слободно могу да кажем јер што сам био и у Намачкој, и у Шпанији, где такође постоји велики спортски ривалитет који ће увек да постоји. Али, код нас је то прешло у другу крајност, која наравно штети свима нама који желимо да радимо у интересу кошарке и да је још више развијамо и повећавамо њену популарност. За ово време колико ћу бити тренер репрезентације и директан учесник сматрао бих за свој највећи успех да лично допринесем да то клубаштво не прерасте у тотални хаос кад је у питању кошарка - закључио је Пешић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mppp
Bravo , domaće prvenstvo pod KSS--om i obaveza da učestvuju aba ligaši , i liga do 22 godine gde bi mladi igrači mogli da se razvijaju.
moma52
Slažem se i to bi bilo jako dobro.Međutim,mi nemamo dovoljan broj igrača za ligu do 22 godine,tako da mislim, kako bi racionalnije i bolje bilo da mladi timovi Zvezde i Partizana igraju KLS,bez mogućnosti ispadanja i prolaska i viši rang,tako da bi tu sticali iskustvo i izbegla bi se potreba za razvojnim klubovima,a igrači bi bili na oku glavnih trenera,uz to pripadnost klubu se ne bi gubila i mislim da bi to odagnalo sumnje u sukob interesa i onemogućilo da dva kluba istog vlasnika igraju u istom takmičenju.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.