Почетна / Кошарка / Репрезентација

Пешић: Ситуација је алармантна, нисмо најбољи на свету

Искусни стратег рекао је да се нада бољим издањима у наставку квалификација за СП 2023. које ће се играти у Индонезији, Јапану и Филипинима
ФОТО: ФИБА

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је вечерас да је ситуација у националном тиму алармантна након пораза од Белгије (74:73) у последњем мечу првог круга квалфикација за Светско првенство 2023. године.

Мислим да смо играли добру утакмицу 35 минута и да смо страшно пали у последњих пет минута. Белгија је била бољи тим, заслужили су победу. Желели смо да победимо, јако смо желели да победимо. Били смо превише мотивисани у неких моментима, то нас је изгледа и много коштало”, биле су прве Пешићеве речи на вечерашњој конференцији за медије у Нишу.

Селектор кошаркаша Србије признао је да „орлови” у новоформираној групи са Грчком, Турском и Великом Британијом немају права на кикс.

Наша ситуација је била вандренда и пре овог прозора. Ова ситуација мора да нас доведе у ситуацију да морамо да знамо да са добрим припремама и нас тренера и кошаркаша можемо рачунати на резултате. Ми Срби тешко гледамо на поразе. Наша ситуација је аларманта. Ми не можемо да рачунамо на све играче, на оне најбоље. Било је вечерас добрих ствари, и лоших...Било је грешака и тренера и играча. То се десило и у Риги, играли смо добро и ођедном смо стали, изгубили смо снагу. Наша ситуација је позната, играчи нам долазе из различитих клубова, не играју дуго заједно, то Белгија има, одиграли су сјајан меч вечерас”, изјавио је Пешић.

Искусни стратег рекао је да се нада бољим издањима у наставку квалификација за СП 2023. које ће се играти у Индонезији, Јапану и Филипинима.

Надам се да ћемо у овим утакмицама које долазе показати нешто боље. Не можемо да изађемо и да добијемо само зато што смо Србија. Треба се за све припремити, имаћемо могућност да радимо дуже...О том потом. Дефинитивно нисмо најбољи на свету. Ми на квалификације гледамо као на нешто што морамо да играмо, док је осталим репрезентацијама то најјачи део такмицења и доказивања”, закључио је селектор кошаркашке репрезентације Србије.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Nekoliko stvari je pokvarilo taj sistem. Prvo, loš odnos FIBA-EL. Mnogo veći broj utakmica u godišnjim ciklusima, nemogućnost da se telo regeneriše kod igrača koji igraju i ligaške jake utakmice i igraju za reprezentaciju. Mnogo više igrača u NBA, čak vrlo mladih. Nemogućnost organizovanja zajedničkih priprema. Užasan uticaj menadžera na igrače, prosto poguban, koji misle samo na svoje sve veće bogaćenje i svoj sve veći uticaj. Posebno štetan, Ražnatović!
nemam pojma
Jugoslovenski koncept uspeha u košarci, koji se sve manje primenjuje, zasnivao se na dugačkim zajedničkim pripremama, gde su se igrači znali u dušu, a bila je ogromna čast biti deo tih najboljih. Ali, tu nije bilo po 40 igrača u ciklusu, već mnogo manje. Tu se radilo i individualno i kolektivno, a videli smo posle svake akcije reprezentacije, napredak igrača. O tome priča Pešić, o tome je pričao i Rađa.
Frojdovac
Kao sto sam rekao onomad plakacemo mi za Kokoskovim. Ovi sto bi dovodili strance da igraju za reprezntaciju nek porade na svojoj sujeti.
moma52
Poznati smo po omalovažavanu istinskih ,veličina u svetskim razmerama,a mnogo ih je.Srbi najteže podnose uspešne Srbe,mnogo je primera,a sad je na red došao i Pešić,stidim se zbog toga.Zašto je kriv Pešić,ako je mogao da računa samo na one koji su hteli da igraju i njima odajem poštovanje i tim momcima hvala,na kraju njima je najteže,a trebalo je da se izbore da neko drugi umesto njih ode na SP. Zašto nisu igrali Kalinić,Micić,Lučić,Teodosić,Milutinov,Dobrić... ?! Na žalost,možda zbog toga što neće morati da objašnjavaju zašto ne bi igrali na tom SP, da su želeli, oni bi se sada borili da stignu kroz kvalifikacije do SP. Duboka je kriza i tu mora da se napravi rez, prvo u našim glavama,jer se danas uspešnost meri kroz novac, a sve drugo je sporedno i moramo da shvatimo da je došlo vreme neuspeha u svim kolektivnim sportovima,jer jednostavno mi više nemamo ni biološki i genetski potencijal,jer bivša država je davala kršne gorštake,a odavde su stizali majstori i talenti (Moka,Kića,Sale,T
SOTIR
Čoviću POŽURI UZMI Pešića za trenera,otimaju se za njega požuri!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.