Почетна / Кошарка / Репрезентација

Смаилбеговић жели место у репрезентацији Србије на СП у Сиднеју

Она је прошла све селекције Србије, почев од пионирске, а за најјачу репрезентацију дебитовала је прошлог месеца на пријатељским утакмицама са Турском у Београду, да би потом играла и на турниру у Атини
ФОТО: ФИБА

Кошаркашица Вашаш академије Надиа Смаилбеговић рекла је да ће се максимално потрудити да избори место у репрезентацији Србије, коју од 22. септембра до 1. октобра очекује Светско првенство у Сиднеју.

- Велика ствар за мене што сам и даље међу кандидаткињама за планетарни шампионат у Аустралији. Припреме настављамо 25. јула. Атмосфера је била сјајна. Старије кошаркашице, њих седам, сјајно су прихватиле нас 13 млађих - рекла је Смаилбеговић.

Она је прошла све селекције Србије, почев од пионирске, а за најјачу репрезентацију дебитовала је прошлог месеца на пријатељским утакмицама са Турском у Београду, да би потом играла и на турниру у Атини.

- Много су ми значиле ове припреме и рад са селекторком Марином Маљковић и њеним сарадницима. Она је заиста посебна. Темпо је био жесток и осећам да сам много напредовала - оценила је Смаилбеговић.

- И резултатски је било добро. Два пута смо добиле Турску, а у Атини смо на старту изгубиле од Пољске, да бисмо потом савладале Грчку и Хрватску. Нисам улазила у игру на само једној утакмици - додала је она.

Србија ће у Светском првенству у Сиднеју играти у Б групи, у којој су још домаћин Аустралија, Француска, Јапан, Канада и Мали.  

Смаилбеговић има 21 годину, покрива позицију бека и почела је каријеру у Кошаркашком клубу Пазар.

Са Вашаш академојом из Будимпеште, у којој је од краја 2016, недавно је продужила уговор на још годину дана.    

- Иза мене је најзрелија и најбоља сезона у елитној лиги Мађарске, која је сигурно међу четири најјаче у Европи. Ушле смо у плеј-оф и завршиле првенство на шестом месту. То је добар резултат, ако се има у виду да смо веома млада екипа и без иностраних кошаркашица, с обзиром да се ја водим као домаћа играчица.

Тренер Вашаш академије је Милош Павловић, с којим је раније сарађивала у млађим репрезентативним категоријама.

- Одличан је тренер и радујем се што ће и даље бити у клубу. Мислим да ће и амбиције Вашаш академије наредне сезоне бити веће. Желимо у плеј-оф са неке боље позиције, као и да играмо Еврокуп - закључила је Смаилбеговић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.