Почетна / Кошарка / Репрезентација

Србија без Милоша Теодосића на ЕП!

Капитен Орлова није у плановима Светислава Пешића
ФОТО: КСС

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић не рачуна на капитена Милоша Теодосића за предстојеће утакмице са Грчком и Турском у квалификацијама за Светско првенство, као ни за Европско првенство.

Како је данас пренео добро обавештени Ђорђе Матић, изненађујућа је одлука селектора да се већ у овој фази припрема захвали најискуснијем репрезентативцу Србије, који је у А селекцији већ 15 година.

То је први пут да је Теодосић „прецртан“ са списка репрезентације. Он није наступао на Европском првенству 2013. и 2017. године због повреда, као и на Светском првенству у Кини 2019.

Учествовао је у освајању сребра на Светском првенству у Мадриду 2014. године и на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру две године касније.

Теодосић је код Пешића одиграо две утакмице у квалификацијама за Светско првенство, на старту у победи над Летонијом и у поразу од Белгије.

Репрезентација Србије почела је припреме 1. августа у Спортском центру у Старој Пазови.

Прву контролну утакмицу играће 13. августа против Црне Горе у Београду, а четири дана касније на програму је дуел са Словенијом у Љубљани.

У квалификацијама за Светско првенство Србија ће 25. августа дочекати Грчку, а три дана касније играће на гостовању против Турске.

Европско првенство одржаће се од 1. до 18. септембра у Чешкој, Грузији, Немачкој и Италији. Противници Србије у Групи Д биће Израел, Холандија, Финска, Пољска и Чешка.

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Debeli
U utakmici protiv Belgije Teodosić je u poslednjoj četvrtini dobio poverenje Pešića da smiri strasti i uvede meč u mirne vode. A , šta je on uradio .....silovao je celu ekipu sa sve trenerima i gledaocima i odveo nas u siguran poraz ....zbog čega treba sada da rodimo mečku za Svetsko prvenstvo ! Bravo za Pešića !
Danijel
Odlicna odluka, ovo ce sad tek da lici na reprezentaciju , moralo je se povuci crta u nakom trenutku. Pesic zna sto i to ce se videti ova reprezentacija ce da ekspoldira i konacno da pocne da dere edom. Bravo
Marko Blokovi
Sad sam ubeđen da osvajamo zlato
ljubo
niti je teodosic vise za reprezentaciju ,a nije ni pesic,kao i jos po nekom igracu.
Pd
Igraće Avramović.Blago nama.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.