Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ђорђевић окупио Орлове: Изабрани и привилеговани (ФОТО)

Због клупских обавеза изостали само Немања Недовић и Огњен Кузмић • Увек тежимо највећим циљевима, рекао кормилар Орлова
ФОТО: Н. Неговановић

Кренуло је! Супротно ранијим обичајима, овог пута на окупљању националног тима Србије појавили су се сви позвани играчи.

Нека то буде добар знак. Истина, овог пута није било Немање Недовића и Огњена Кузмића. Али, то је било и најављено, јер имају обавезе на Летњој лиги.

Осталих 17 позваних су дошли. Насмејани, ведри, свежи, одличног тена, спремни за нове напоре и да учине све како би Србија на Светском купу у Шпанији изгледала најбоље што може, како би остварила најбољи могући резултат.

Оптимизам који се ширио из Зире разбио је и облаке који су се сручили на Београд. Званично је окренута нова страница српске кошарке, са неким новим јунацима у главним улогама. 

Дружење са новинарима отворио је Дејан Бодирога, потпредседник КСС, задужен за мушку кошарку.

- Чека нас велико и значајно такмичење, у њега крећемо са новим тимом и новим селектором, легендом наше кошарке, који је толико тога урадио као играч. Жеља свих је да исто учини и као тренер. У шта не сумњам. Србија увек иде да оствари најбољи могући пласман.

Бодирога је желео да дода:

- Захвалио бих се играчима што су се одазвали позиву и прихватили да читаво лето посвете репрезентацији. Очекујем да у свакој утакмици пруже максимум. Јер, дрес са националним грбом је обавеза, али и част јер представљаш целу земљу. Ако на сваком мечу буду давали све од себе, онда нико неће имати шта да им замери.

Потпредседник КСС се осврнуо и на оно што чека Србију у Шпанији. У групи смо са Шпанијом, Француском, Бразилом, Ираном и Египтом:

- Група је тешка, и идемо корак по корак. Можемо много, јер имао квалитет, добар тим и са добром атмосфером можемо да направимо много. Што се нас тиче обезбедили смо најбоље могуће услове. Очекујем подршку и јавности. Сви се надамо добрим вестима.

Александар Ђорђевић, селектор српског националног тима, се захвалио свим сарадницима који ће наредна два месеца провести уз њега и додао:

- Сви они ће ми помоћи да направим што мање грешака. Захваљујем се и свим играчима на жељи коју су показали. Они су увек најзаслужнији за успех. Најискреније се надам да ћемо сви заједно успети да их ставимо у идеалну позицију како би нас извели на пут који води до борбе за медаљу. Ове или неке следеће године. Наша дужност је да дамо све од себе и да људима који ће доћи после обезбедим такве услове.

Као један од најбољих кошаркаша које је ова земља имала, Ђорђевић добро зна шта значи освојити медаљу. Како је рекао:

- То је привилегија изабраних људи. Знам да ће момци дати све од себе и да ће игром, не резултатом, показати да су заслужили дрес са националним гробом. Чека их велики рад и они су на то спремни.

Почетак припрема можда и није тренутак да се прича о такмичарским циљевима. Селектори то и не воле да раде. Зато је Ђорђевић упитан шта би био неуспех ове акције.

- Не волим да размишљам о неуспеху – узвратио је селектор, па одговорио: - Уколико се не пласирамо у следећи круг такмичења, то би био неуспех. Наше амбиције су велике, ако не тежимо највишим циљевима, нећемо их ни достићи. Од првога дана то ће бити јасно назначен циљ. Не резултатски, колико везан за игру, однос према дресу, имиџ, све оно што носи тежина дреса са државним грбом.

На питање да ли осећа неки страх, Ђорђевић је кратко рекао:

- Не!

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

boki
micic,dangubic,kalinic,bogdanovic,teodosic,micov,krstic,lucic,bjelica,raduljica,nedovic,(kravic ili kuzmic)...realno da idu na sp!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.