Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ђорђевић: Идемо да се „побијемо” за медаљу и пласман у Рио

Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је да екипа иде на првенство Европе да се „побије” за медаљу и пласира се на Олимпијске игре у Рију
ФОТО: Д. Жарковић

Позитиван притисак који је стављен пред нас извући ће само максимум из наше игре. Сви претендују на златну медаљу, а момци су добро радили и имамо велику жељу да из једног заједништва дођемо до резултата који ће нас одвести у Рио. То смо зацртали и само то нам је у глави. Желимо да од првог дана свима ставимо до знања да смо дошли по медаљу. Кошарка се игра за то и нико не бежи од тога – рекао је Ђорђевић на конференцији за медије у хотелу Зира, последњој уочи пута на шампионат.

Он је поновио да ће репрезентација наступати у најтежој Б групи са Шпанијом, Немачком, Исландом, Туском и Италијом, да све селекције поштује, али да неће „положити оружје” ни пред једном.

Идемо у најтежу групу и по мом мишљењу најтежи противник је у првој утакмици. „Рањена” Шпанија је поносна и размишљамо само о њој, па ћемо касније размишљати о осталим утакмицама. Честитам момцима, сви су заслужули да буду у 12, и још једном велико хвала Савезу на одличним припремама и играчима на залагању. Респектујемо сваког протвника, али улазимо у сваку утакмицу са жељом за победом. Никад нисам у животу био песимиста, али терен ће показати ко је најбољи. У то чврсто верујем – истакао је Ђорђевић.

Он је додао да је скаутинг свих екипа завршен, као и да су сви играчи спремни да дају максимум.

Свако од ових момака има неку ситну повреду, али они то све превазилазе јер су зацртали да желе да успеју – закључио је Ђорђевић и поновио добро познату реченицу:

Мир у глави, ватра у срцу. Та реченица изашла је прошле године на СП после пораза у групи од Француске, ово је друго такмичење и сви једва чекамо почетак такмичења и то је порука и за навијаче и за тим.

Милош Теодосић такође је најавио поход на медаљу и нагласио да му је изузетна част што је капитен ове екипе.

Крећемо на првенство где сви очекујемо да пружимо добре партије. Сви смо оптимисти и све се надамо добром и повољном резултату. Прво такмичење као капитен и изузетна ми је част што ћу предводити ову групу момака. Јуче је селектор на крају тренинга рекао да није видео да је нека екипа тренирала са оволиком вољом и жељом за успехом и верујем да ћемо то показати и на првенству – истакао је Теодосић.

Стефан Марковић сложио се у оцени да је група веома тешка, али да репрезентација путује на првенство са највишим амбицијама.

Приближава се првенство и мислим да смо се добро спремили. Група је јако тешка, али верујем да можемо да направимо добар резултат – закључио је Марковић.

Србија први меч на шампионату игра у суботу од 18 сати у Берлину против Шпаније.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Joks
Kalinić liči na Brus Lija,tako da...hahah
Čak
Biće fajta selektora sa nekim sudijom 99% haha

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.