Почетна / Кошарка / Репрезентација

Богдановић: Можемо и да претимо као вицешампиони света

Репрезентативац Србије Богдан Богдановић рекао је да његова екипа себе може да сматра фаворитом на Европском првенству
ФОТО: Н. Неговановић

Имамо велике амбиције и увек идемо на највеће циљеве. По прошлогодишњем резултату можемо донекле да претимо и мислим да су сви иза нас јер смо ми играли финале Светског првенства, али се не гледа то само тако – рекао је Богдановић новинарима у Београду.

Репрезентација Србије ће у четвртак отпутовати у Берлин, где ће у суботу против Шпаније почети такмичење на континенталном шампионату. Поред Србије и Шпаније, у Групи Б ће још бити Исланд, Турска, Немачка и Италија.

Богдановић је истакао да је „посебан адреналин” кад почне првенство и да се у његовом случају то разликује од свега до тад. Бек турског Фенербахчеа је навео да је атмосфера у репрезентацији „екстра и супер”.

Кад је реч о Шпанији, Богдановић је казао да је добро што ће се Србија већ у првом колу састати са њом.

Шпанија већ дуго игра озбиљну кошарку. Ове године је као слабија, али опет има НБА играче, као и оне који су освојили Евролигу. Можемо да им парирамо и добро је што ћемо против њих играти прву утакмицу – казао је Богдановић.

Утакмица између Србије и Шпаније играће се у суботу од 18 часова.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kragujevac
Nek priča šta ko hoće ovo je pravi put i u grupi da ispadnemo samo ovako nastaviti, Sale je jednostavno preneo svoje samopouzdanje i deo karaktera na ekipu..kako ostvariti i jedan rezultat ako ne veruješ da možeš najviše, da li iko veruje da bi Sale i jednu trojku pogodio da nije do granica ludila veroavao da mora da uđe i da će biti najbolji ?? ja još nmg da se opasuljim da i poverujem da je Marković onako ubacivao na svetskom prošle godine, a o Simonoviću neću ni da pričam a tek Birčević kog sam psovao u Radničkom na sva usta na kraju uspe da odigra u reprezentaciji...pa i Radulja je bio u padu dok nije došao Sale svi do jednog su za 40% bolji igrači i u klubovima od kad ih je uzeo pod svoje biće i Bogdan pravi videćete, SAMO NAPRED SRBIJO !!!
ivano
Preambiciozno pricas! Malo vise pragmatizma u procjeni...U kakvom sastavu dolaze druge reprezentacije, zar ne vidis ti!?
Tole
Sedi i pokri se ušima kako igraš zahvali Djordjeviću što uopšte ideš na prvenstvo,gde te i čeka epizodna uloga,uzeo malo parica i više ni koš ne može da pogodi,bez 5 pokušaja!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.