Почетна / Кошарка / Репрезентација

Калинић: Досадиле су ми приче колико можемо на ЕП

Репрезентативац Србије Никола Калинић рекао је да једва чека почетак Европског првенства и додаје да би екипа требало у сваки меч уђе максимално концентрисано и мотивисано
ФОТО: Д. Жарковић

Досадиле су ми приче колико можемо на овом првенству. Једва чекамо да почнемо да играмо, а терен ће показати колико можемо... Понављамо као папагаји, али имамо добру екипу, долазимо на првенство као друга екипа света, одмах иза САД. Очекивања су највећа, притиска има, али смо се ми већ навикли на њега. Могу само да кажем да ћемо дати све од себе и да једино тако може да буде висок пласман – рекао је Калинић новинарима у Берлину.

Србија ће у првом наступу на шампионату играти против Шпаније, а Калинић је оценио да су им они велики дужници.

Ривалитет између нас постоји... Поготово с наше стране. Видели смо на СП прошле године да сви момци желе да их победе. Њихова екипа није најјача у овом тренутку, као што је то било на Олимпијским играма и на Светском првенству прошле године, међутим, ипак су за респект. Покушаћемо да их победимо. Дугују нам много, а мотивације не недостаје – казао је Калинић.

Сви желимо победу, али неће бити ништа страшно и ако изгубимо. У сваку утакмицу би требало да уђемо концентрисано и мотивисано – додао је он.

Репрезентативце Србије су по доласку у хотел у Берлину дочекале неспремне собе, а Калинић је рекао да је тим упркос томе стигао да се одмори.

Осећамо се много боље. Имамо још времена да да се спремимо и одморимо, а у суботу нас чека оно најважније због чега смо се спремали.

Србија ће у Берлину у Групи Б прве фазе Евробаскета, осим против Шпаније, играти против селекција Немачке, Турске, Италије и Исланда.

Први меч на шампионату изабраници Александра Ђорђевића играће у суботу од 18 часова са Шпанијом.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

smeker
Igrac koji se pamti po pametnim izjavama,idi begaj...
Muta Nikolić
Sigurno po pametnijim od Bogdana koji neće da igra za reprezentaciju ako Zvezda pobedi ili Simonović po otimanju pehara...KALINIĆ IGRAČINA RATNIK BORAC LJUDINA UZ ŠTIMCA, MARKOVIĆA NAJPOŽRTVOVANIJI I ŠTO JE JOŠ MNOGO VAŽNIJE JEDAN OD NAJVEĆIH LJUDI KOJI SU IKADA IGRALI ZA REPREZENTACIJU !!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.