Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ђорђевић: Љут сам на Гарбахосу, питајте га шта сам му рекао!

Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је да његову екипу очекује најтежи могући почетак на Европском првенству, али да би то требало да донесе мир тиму пред наставак такмичења
ФОТО: Д. Жарковић

Мислим да нас од свих репрезентација чека најтежи почетак на Европском првенству, међутим, због мира и сталожености је то добро и идемо ка осталим утакмицама... – рекао је Ђорђевић новинарима у Берлину.

Србија се у суботу на почетку Евробаскета у првом колу састаје са Шпанијом, а Ђорђевић је рекао да они заслужују максимално поштовање.

Шпанци су означили једну епоху... Последњу деценију кошарке у којој су доминирали, освајали медаље... Заслужују максимално поштовање, јер имају светске звезде, НБА играче. Ипак, чинимо грешку, јер бисмо мање требали да причамо о њима. У меч би требало да уђемо без страха. Они су нам велики дужници – рекао је Ђорђевић.

Селектор Србије је оценио да би требало опрезно ући у дуел са Шпанијом, која је после прошлогодишњег Светског првенства подмладила састав.

Јесте да су подмладили екипу, али су сада као рањени лав, који је веоам опасан. Имају велики понос, знају своје квалитете... Можда су атлетски изгубили нешто одласцима неких играча, али су доласком нових нестварно много добили у нападу – казао је Ђорђевић.

Такмичење пред нама је захтевно, јесте да почиње са Шпанцима, али се ту не завршава. Задатак свих нас је да после меча хладне главе, без обзира на резултат, седнемо и анализирамо и припремимо се за следећег противника, који је овде домаћин и има опасног Новицког у тиму – додао је он.

Ђорђевић се осврнуо на сусрет са Хорхеом Гарабахосом, некадашњим репрезентативцем Шпаније, а садашњим функионером.

Љут сам на Гарбахосу, питајте га шта сам му рекао – рекао је Ђорђевић уз осмех и додао:

Он је кривац што ми ове године немамо једног играча. Клаузула НБА да могу да забране наступе играчима који имају уговоре почела је са њим. Ви се тога не сећате, али он је то рекао да не могу да му забране, играо је, па је НБА реаговао и тражио да се унесе сада позната клаузула, па смо овде без једног важног играча због његове грешке – рекао је Ђорђевић алудирајући на забрану Сан Антонија изречену центру Бобану Марјановићу.

Србија ће у Берлину у Групи Б прве фазе Евробаскета, осим против Шпаније, играти против селекција Немачке, Турске, Италије и Исланда.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Prle
Da je poveo mitrovica, ne bi se ljutio na spanca.
straja
A sta kazu spanci ,da li je I njima ovo NAJTEZI protivnik???Mislim da je selector preterao sa JAVNIM iostupima.
polizes mi ...
Stvarno?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.