Почетна / Кошарка / Репрезентација

Марина Маљковић остаје селекторка Србије!

Марина Маљковић је упутила писмо председнику Кошаркашког савеза Србије (КСС) у коме га је обавестила да прихвата понуду да остане на челу женске кошаркашке репрезентације у наредне четири године
ФОТО: В. Марковић

Садржај саопштења Марине Маљковић преносимо Вам у целости:

„Поштовани председниче, потпреседниче за женску кошарку, чланови Управног одбора и комисије за женску кошарку,

После освојене златне медаље на Европском првенству, што је највећи успех у историји женске кошарке у Србији и великог емотивног и физичког пражњења, био ми је неопходан један извесни период у коме сам размишљања о томе да ли могу да будем у стању да наставим да водим женску сениорску репрезентацију Србије.

Особа сам која од својих играчица и сарадника увек тражи ништа мање од максимума, па сам сама себи поставила питање да ли Србији могу и даље да дам своје најбоље.

Освајањем златне медаље поставили смо нове стандарде. Амбиције које смо крили дубоко у себи, сада су испливале на површину и више се не могу спутати.

Јасно је да ће јавност од нас захтевати да се трофејна серија настави и на сваком следећем такмичењу. Да ли можемо то?

Ситуација у женској клупској кошарци у Србији није баш најсјајнија. Да ли бих, уколико бих одступила са места селекторке, имала прилику да се и даље борим за напредак, за боље услове, за више девојчица на кошаркашким теренима?

Да ли бих својим одласком растузила играчице, сараднике, остале тренере у Србији, малобројну групу људи која подржава женску кошарку?

Много питања ми је било на уму, а одговор је врло једноставан. Све за Србију. Србија никога не моли, Србија не треба да тражи ништа од нас. Част, одговорност, обавеза, емоција и љубав.

То је оно што осећам према својој домовини, за коју ћу увек дати све од себе. За мене је највећа част чињеница да сам добила прилику да представљам моју Србију на великим такмичењима.

Такву врсту додатне мотивације и жеље не може да понуди ниједан други посао. Уверена сам да нисам рекла све што сам имала и да нисам урадила све што сам могла у нашој кошарци и за нашу кошарку.

Онакав дочек испред Скупштине је за мене обавезујући попут закона, а тај закон супротно професионалној логици каже – мораш да останеш! То је закон срца! То је закон који не постоји на папиру, али који помера свет. Дакле, волим кошарку, обожавам своју земљу.

Идемо даље!

Овом приликом Вас обавештавам да прихватам да потпишем уговор који ми је господин Ђилас понудио крајем августа месеца ове године.

Такође, желим да прву трећину моје годишње плате према новом уговору коју Савез треба да ми уплати, у најкраћем року буде комплетно усмерена на рачуне 12 клубова прве женске савезне лиге. Да то буде мали подстрек за даљи рад од селекторке шампионки Европе.

Своју борбу за интересе наше кошарке и напредак настављам даље. Свим силама ћу се трудити да се женска кошарка развија у свим сегментима и да прескачем сваку препреку која јој се нађе на путу.

Лично ћу се још више укључити у рад на промоцији женске кошарке у Србији. Радићу на пројектима који ће стимулисати девојчице да се баве спортом.

Један је у припремној фази и имаће за задатак да девојчице основношколског узраста уведе у свет кошарке.

Очекују нас велика искушења. Квалификације за Европско првенство, као и Олимпијски турнир у Рију, који ће бити најјачи икад. План и програм је већ, као што знате, припремљен и спреман за спровођење.

Добре резултате и медаље на великим такмичењима не могу да обећам, већ само један изванредан рад, велику преданост и максималну жељу да сваки пут обрадујемо нацију.

Да златна медаља освојена у Будимпешти не буде бљесак, већ део једне визије и планског рада свих људи укључених у женску кошарку у Србији.

Срдачно Ваша, Марина Маљковић.”

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

YB
Marina, Marin,a Marina, ti ne znas da VOLIM TE JAAAA!!!
kk CZ Velikan
E da vidimo sad da li ce se Marina Maljkovic vratiti u Srbiju, logicno u veliku CZ, zkk CZ da stvara igracice za velika dela!? Partizan je u mirovanju,,, da vidimo koliko je dobronamerna,,, Inace pozdravljam sto je ostala na celu reprezentacije!
lazar matić
- Bravo Marinice ! Najiskrenije ti želim puno sreće i uspeha na svim poljima .
Levo Krilo
Bravo Marina!
mimi milena iz koteza
bravo! kao devojka koja trenira kosarku jako sam srecna zbog ove odluke marine maljkovic!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.