Почетна / Кошарка / Репрезентација

Сениори Саше Ђорђевића лако са Б тимом Србије у Нишу

Сениорска репрезентација Србије победила је у Нишу државну Б репрезентацију са 83:57 у првој званичној утакмици у овогодишњим припремама за Светско првенство
ФОТО: КСС

По завршетку припрема на Копаонику најбољи кошаркаши Србије су у нишкој дворани „Чаир“ одмерили снаге са Б репрезентацијом наше земље која се управо вратила са значајног турнира у Кини.

У препуној дворани, у којој није било ни једног слободног места, селектор Александар Ђорђевић је утакмицу почео са Теодосићем, Јовићем, Калинићем, Бјелицом и Штимцем.

Посебно је Стефан Јовић побрао велике аплаузе на отвореној сцени јер је реч о младићу који је прве кошаркашке кораке учинио управо у родном Нишу и први је сениорски репрезентативац у историји нишке кошарке који је каријеру почео у граду на Нишави.

Стартна петорка А селекције брзо је стекла велику предност – у 4. минуту било је 12:5. У 8. минуту, уз изванредне потезе „белих“, на семафору је већ било 22:11, а на крају прве четвртине 26:11 за „А“ селекцију.

Наставак првог полувремена донео је још ефикаснију игру изабраника Александра Ђорђевића.

Уз одличну одбрану наши најбољи кошаркаши су тројкама Теодосића, Калинића, Јовића, Богдановића и Марковића, као и доста успешним шутем за два поена (чак 76 одсто) за кратко време направили су дуплу разлику и у 18. минуту повели са 42:21.

На почетку другог полувремена А селекција је опет повећала предност на више од 25 поена.

У овом периоду игре одлично је функционисала контра најбољих српских кошаркаша, али и шут за три поена Богдана Богдановића, Немање Недовића и Милоша Теодосића. У 25. минуту резултат је 62:33, али и „црвени“ одговарају ефикаснијом игром и смањују на 62:40 (28. минут).

Ђорђевић је увелико пружио шансу свим играчима и сви су се максимално трудили и залагали како би се на најбољи начин представили и стручном штабу и нишкој публици.

А Србија - Б Србија 83:57 (26:11, 20:15, 25:19, 12:12)

Дворана: „Чаир“. Гледалаца: око 4.000. Судије: Недељковић, Илић, Милојевић. Освојене лопте: А Србија 4, Б Србија 5. Изгубљене лопте: А Србија 12, Б Србија 8. Асистенције: А Србија 15, Б Србија 6.

А СРБИЈА: Теодосић 11, Мицов 6, Мицић 2, Богдановић 6, Бјелица 9, Марковић, Калинић 5, Радуљица 5, Бирчевић 4, Штимац 6, Симоновић 4, Митровић 7, Недовић 7, Јовић 8.

Б СРБИЈА: Отовић, Милисављевић 10, Пешаковић 19, Перуничић 5, Хускић 4, Милошевић, Стојачић 2, Тодоровић 4, Бешовић 2, Живановић, Мареља 10, Силађи 1, Митровић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rep srpska
gdje kravic?
bb
fale 3 poena ako saberes to je valjda kravićevo
:pGrobar
Ja sam ovog Milisavljevica gledao prosle god kad je bio kod nas na probu, igra dobru odbranu, dobre fizikalije, expolzivan, ne bih bio razocaran kad bi ga uzeo Partizan, mislim da tu ima materijala za DV!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.