Почетна / Кошарка / Репрезентација

„Спортандо”: ФИБА ће суспендовати тимове чак и са ОИ, ако савези не казне екипе које буду играле у Еврокупу!

Таман кад се чинило да је успостављено примирје између УЛЕБ-а и ФИБА, рат се жестоко распламсао
ФОТО: ФИБА

Реномирани кошаркашки портал „Спортандо” преноси вест која би могла много тога да промени у европској клупској, али и репрезентативној кошарци.

Према овим наводима ФИБА је спремна да суспендује не само репрезентације које играју у квалификацијама за Олимпијске игре, већ и оне које су се квалификовале за такмичење у Рио Де Жанеиру!

Наравно, уколико национални савези не казне клубове који су се определили за играње Еврокупа. Подсетимо, Кошаркашки савез Србије је стао уз ФИБА, али је истовремено оставио клубовима слободу да бирају у ком ће такмичењу наступати.

Црвена звезда се определила за Евролигу (уколико је избори кроз АБА лигу), Партизан је изабрао Еврокуп, а према неким информацијама Мега Лекс би играла ФИБА Лигу шампиона.

Наравно, не треба ни да помињемо да је 11 елитних европских клубова већ потписало десетогодишње уговоре са Евролигом, па остаје да видимо може ли и хоће ли ФИБА казнити репрезентације Шпаније и Литваније које су се већ квалификовале за Игре у Бразилу, те Грчку која ће наступати у квалификацијама.

Такође, у истом проблему би могла да се нађе и Србија, која је чак домаћин једног од три квалификациона турнира, као и Француска чији су најбољи клубови стали уз УЛЕБ.

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

I TREBA
Svi bi da sede na dve stolice.
Vladimir
Kakva reprezentacija? Gledaoci hoce da gledaju EL gd eigraju najbolji kosarkasi. I Evrokup je bezveze i njegov predlozen sastav je krs i to treba rasformirati i povecati broj klubova u EL. Ta samozvana liga sampiona bi bila sastavljena od bednih klubova koji ne bi mogli dobiti nijednog evroligasa u 10 utakmica.
vladimir
Fiba se vec 2 godine bavi ucenama i laze Maske su danas pale EL 37 fiba 4.4 miliona Jer nema najboljih i nema para Kosarka zivi od klubova Reprezentacija je ponos samo svi zive od klubova a 40 najmocnijih je izabaralo Uleb Ne radi ljubavi Vec radi Novca i prosperiteta I Uleb nisu marsovci vec otcepljeni deo fibe Nigde nema meda i mleka ali na sta lice fibina takmicenja i regulisanje pravila Pa po ovimpravilima Kukoc i pipen ne bi mogli igrati jer suuvedeni novi koraci Na ucenjivaca i bezobraznika treba ici djonom bole nije zasluzio Nek izbaci 2-3 reprezentacija iz evrope sa OI Ko je gubitnik -Fiba Svojevremeno su SAD i SSSR bojkotovale OI ko je gubitnik SAD i SSSR
ljubo
a koliko je para nudila euroliga u startu ,pa polako zemljace i fiba el ce za koju godinu povecati fond nemoze to odmah , euroliga se razvija 10-tak godina i oni tek sad nasli da povecaju nagrade kad je doslo do spora sa fibom
pfc
promeni tastaturu :)
Platini
svi znamo kako su prosli u uefi kad su dirnuli u mocne i bogate zemlje onda i nedodirljiva fifa i uefa drhte i niko ne sme da spomene da se politika umesala u sport jer cia,mi,fbi ili izaberi ko ti napakuje da si korumpiran,olos i slab covek koji tuce decu a sad ce fiba da izbaci velike sa oi, jedva cekam
lool
Ovo je samo odraz nemoci FIBA i ocajnicki pokusaj da ucenama ucini nesto.Sta bi bilo kad bi ULEB organizovao EP u kosarci za reprezentacije??Ugasio bi ih.FIBA LS je smesna,a tek FIBA evropa kup...ko je tu prvi favorit?besa iz peci??

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.