Почетна / Кошарка / Репрезентација

Катић: Увек на располагању репрезентацији, нисам више у Звезди

Рашко Катић је био на првом списку селектора Александра Ђорђевића који је бројао 28 играча. Потом није позван и на окупљање националног тима, нити је прошао базичне припреме. Али, стамени центар је од уторка увече део репрезентације Србије

Због повреде Огњена Кузмића, селектор Ђорђевић је већ најавио накнадни позив. Он је отишао на адресу искусног центра који је за национални тим дебитовао прошле године на Евробаскету у Пољској. 

- Добио сам позив – причао нам је пола сата после првог тренинга Катић: - Ни ове, нити прошле године, уопште нисам размишљао. То је национални тим, увек сам на располагању. Спортиста сам, то је као да саберете један и један. Нема никакве дилеме. 

Неки други играч би можда био увређен, неко се чак и не би одазвао накнадном позиву. Не и Рашко Катић.

- Немам тај проблем. Посебно због тога што сам разумео тај концепт који је селектор Ђорђевић хтео да спроведе, подмлађивање тима. Не могу да пренебрегнем чињеницу да имам година колико имам, то што се осећам добро и што имам здраво тело, то не значи ништа. Једноставно, не могу да кажем да сам будућност српске кошарке. Тако је како је.

Без клуба, али спокојан

Катић је тренутно без клупског ангажмана.

- Нисам више у Звезди – кратко је рекао.

Али, то неће сметати да се максимално посвети обавезама у националном тиму:

- То је на менаџеру сада. Али, прелазни рок тек почиње. Миран сам. Сигурно ће нешто да буде и ту.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

grom
poštujem katića kao velikog profesionalca koji je srce ostavljao u svakom klubu u kom je igrao ali smatram da je pre njega poziv zaslužio djordje gagić koji je uz bogdanovića bio najbolji igrač finalne serije plej ofa i koji je dobio gotovo svaki duel sa marijanovićem i katićem,a i mlad je kako bi rekli budućnost srpske košarke
Dejan Savić
Neka si ti otišao iz Zvezde povedi i Simona i Tadiju,Lipovija,Raden,bježite što dalje!!!
Nenad
Otisli su i Marko,Tadija,Ivan,Lipovi
Povedi i radonjića...
...pa igrajte u budućnosti onako bez obaveza i nerviranja. Falim tebe Bože!!!!
a ha
šte je što ide iz Zvezde,dobar košarkaš i čovek
pobegoše svi
pobegoše svi iz fmp-a i evrolige i to glavom bez obzira

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.