Почетна / Кошарка / Репрезентација

Бодирога: Замерке долазе од човека који је перфидан, покварен, лажљив, болесно амбициозан и бескрупулозан!

Србији дозвољено играње олимпијских квалификација, играње у Рију и нема препрека да се појави на Евробаскету 2017. године
ФОТО: Н. Неговановић

Извршни комитет Светске кошаркашке федерације (ФИБА) одлучивао је о томе ко може да учествује на Олимпијским играма у Рију (5-21. август), имајући у виду о томе шта се збивало у претходне две недеље.

Нашој репрезентацији је дозвољено да игра на олимпијским квалификацијама, чији је домаћин (4-9. јул) али и на завршном турниру на који би, како сви очекујемо, требало да се пласира. Самим тим нема препрека да се појави и на Европском шампионату 2017.

О никад хаотичнијој ситуацији у европској кошарци разговарали смо са нашим прослављеним репрезентативцем Дејаном Бодирогом, чланом Извршног борда ФИБА-Европе у којем су још нека позната имена, попут Дина Менегина, Арвидаса Сабониса, Александра Волкова, Јиржија Зидека, Георгија Глучкова...

Кошарка мора да буде изнад свих сукоба. ФИБА и Евролига морају да нађу заједнички језик и концепт, где се штите интереси и репрезентација и националних лига и клубова. Концепт који ће задовољити све, не само поједине клубове него целокупну кошарку. Обе стране морају да се издигну изнад тренутне ситуације зарад интереса кошарке.

Зашто мислите да је Лига шампиона боље решење од Евролиге за наше клубове и уопште европску кошарку?

Пре шест година овај регион је давао три представника у Евролиги. Пре три смањено је на два, а сада једно место у пакету са три у Еврокупу. И то место је добијено зато што су француски клубови и та федерација одбили позив, тако је једно место понуђено АБА лиги. На цео регион који по свему има квалитет за три. Да је Француска пристала, Евролига би АБА дала само квалификације. Нови формат Евролиге са 16 клубова и полузатвореном лигом није праведан. Шта мислите о утицају АБА лиге на српску кошарку?

Кад је реч о АБА лиги, опредељење наших клубова за њу је катастрофално. Чега си првак? Шта је АБА? Ништа, непостојећа држава и територија. Првак Србије, то има тежину. Да ли су Шентјор, Широки Бријег, Ново Место, значајнији за Србију од Зрењанина, Чачка, Ужица? За мене нису. Кад тамо играмо ко нам је онда крив кад не будемо први и наш клуб не буде играо у Евролиги. Да ли литвански клубови греше што су изашли из ВТБ лиге и играју домаћу лигу? Не греше. И онда је Жалггирис добио лиценцу на десет година а не, рецимо, Партизан који је то заслужио. Ту лиценцу би имала и Србија, да је Србија Србија. И тако су неки за „српску кошарку“, а дају мандат АБА лиги.

У Србији су се протеклих дана чуле замерке да би наши људи у ФИБА могли више да раде у интересу српске кошарке?

Што се тиче тих замерки оне су бесмислене. Забринуо бих се да ме је такав човек похвалио. Човек који је залутао у кошарку, рачунајући да ће окружен кошаркашима имати чистију биографију. Човек који је уништавао и уништава српску кошарку. Бесмислено је да о кошарци полемишем са човеком који нема заштићеног сведока да је радио физичко. Знате, из српске кошарке су отеране и прогнане легенде као што су Ратко Радовановић, Зоран Славнић, Жарко Варајић, Зоран Савић, Дражен Далипагић, Горан Грбовић... Да би овакви људи мешетарили. Уосталом, неки паметни људи су давно дали дијагнозу за њега. Човек који је перфидан, покварен, лажљив, болесно амбициозан и бескрупулозан.

На кога конкретно мислите?

Препознаће се сам.

Коментари107
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nisevac
sve sto je rekao je tacno!!!!!!!!!!! koliko puta imam pravo da pogadjam na koga je mislio a?!!!!
Ruki
Bodiroga nije pomenuo nikoga odakle vi grobari i vi cigani znate da je to Covic ako on stvarno nema takve osobine?
Libe
Sve si u pravu, samo si trebao reci; Covic. Radi se o licu koje bi trbalo, da je pravne drzave, da provodi dane u zatvoru.
Dusan
Informer je bilten SNS-a
misa
bravo
Vlado
Svaka slicnost sa Covicem namerna.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.