Почетна / Кошарка / Репрезентација

НЕИЗВЕСНО У АРЕНИ: Србија победила Француску после продужетка

Пред више од 11.000 гледалаца у „Комбанк арени”, кошаркаши Србије су у пријатељској утакмици победили Француску после продужетка - 94:88 (13:14, 21:22, 23:22, 24:23, 13:7)
ФОТО: Д. Жарковић

Екипа Александра Ђорђевића забележила је и други тријумф против Француза у само пет дана, након што је славила у Паризу 79:77, у мечевима који служе као припрема за квалификациони турнир за Олимпијске игре.

У веома неизвесном мечу, Србија је меч могла да реши у регуларном делу, али је Стефан Марковић, за разлику од првог дуела у Паризу, промашио шут за три поена.

Ипак, српски кошаркаши у додатних пет минута у потпуности су надиграли тренутно трећепласирану селекцију Европе и света.

Најефикаснији на мечу био је Мирослав Радуљица са 17 поена, три мање дао је Немања Недовић, а Богдан Богдановић 13, док је на другој страни Нандо Де Коло имао 16.

Последњу проверу пред старт квалификационог турнира, који се од 4. до 9. јула игра у Београду, Орлови ће имати у уторак против Грчке од 20.15 сати.

СРБИЈА: Теодосић 10, Симоновић 5, Дангубић, Богдановић 13, Марковић 5, Калинић 10, Недовић 16, Бирчевић 3, Радуљица 17, Јокић 10, Штимац 5, Загорац.

ФРАНЦУСКА: Ловерњ 14, Кахуди 4, Паркер 12, Џексон 2, Пјетрус 2, Де Коло 16, Диао 8, Ажанса 8, Тили 7, Моерман 7.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

saca
Nije selektor tu da samo izabere igrace, vec i da napravi taktiku, a ovaj nas nije bas strucan u tome, uz sve cestitke do sada sto se rice karijere.
Zdrav razum
Ljudi, shvatite da "veliki igrac" Bobi ni nema mesta pored Raduljice i Jokica. A plus on nije igrac San Antonija, istekao mu je ugovor i on moze da igra, ali posto nema klub, nema placeno zdravstveno osiguranje. Onda je savez hteo da da 5 miliona evra za to, pa je onda on odbio poziv. A ti veliki zvezdasu ne kenjaj. Ja sam partizanovac. Postujem zvezdu maksimalno. Ali mislim da je Djordjevicev izbor skroz korektan. Fali nam jos samo Bjelica i bicemo sjajna ekipa. A ovaj sto kenja za Muslija ne treba da brine. Bolje on zna nego ti sigurno. Da ti znas bolje, ti bi bio selektor, a ne on. Hvala
xy
Ne treba nam stranac u reprezentaciji.
Zdrav razum
Ja sam, inace, profesionalni kosarkas. Malo se bolje razumem od svih vas u taj sport i sta je potrebno nekoj ekipi. Nedovic ako nisi primetio je i igrao i skoro bio najbolji pojedinac. A Markovica vecinom drzi zbog odbrane i rotacije igraca. Musli isto tako vec godinama odbija poziv reprezentacije, pa ga ne zovu vise. Samo je problem sto se sada previse paznje posvetilo Marjanovicu i Milutinovu. Samo vi pratite i pruzite podrsku ekipi, pa cete videti da ce sa velikim uspehom Djordjevic i drugovi proci na Olimpijadi.
Прикажи још одговора
ciro
sta ste zapeli za bobija nikoga ne treba siliti ni na sta meni je bitnije bjelica da se prikljuci ekipi on je 1000 puta vazniji igrac za rep
Prle
Eto, opet nece izbtati zvezdine igrace jovica i stimca vec markovica i bircevica Djordjevica treba zameniti jer to sto radi nije u redu a i los je srrucnjak.
xy
I postaviti tebe jer ti si dobar stručnjak, jel tako? Ne lupaj gluposti, Jovic ide sigurno a verovatno i Štimac i Birčević. Ne idu Gudurić i Dangubić.
the COMSAT A N G E L S
Velika pobjeda u nevaznoj utakmici.Lijepo je pobjediti i treba uvjek pokusati to uraditi i kad ne ide.Djordjevicu sto ce ti Markovic.Stidio bih se da sam kosarkas koji citav zivot trenira i jos bek pa da ne moze da ubaci trojku a niko pored njega.Platicemo mi to tvoje durenje Djordjevicu.Vjeruj.Musli je morao igrati za reprezentaciju.Koji je tvoj kriterijum treneru da on nije medju 12 odabranih.Jokic nista narocito .Ali ti si selektor i kada budemo gubili na Olimpijadi ko ce da bude kriv,...i kakva ce biti kazna za tebe.Cestitam momcima na zalaganju,Na kraju placeni ste da se borite za boje svoje zemlje.
@Bo
Nije trebao na polaganja nego dodati Raduljici koji je bio pored njega sam kao duh. Ali akcija je bila zacrtana i to sigurno nije Jovketa krivica. Ispostovao je velikog maga na klupi koji je najveca trenerska prevara. Koliko je bio veliki igrac toliko je prevara od trenera. I desice nam se i na olimpijadi nova Litvanija. Na zalost.
bo
najveci krivac je onaj koji pod kosem zadnji napad ima polaganje cisto i baca na trojku loptu da markovic zavrsi

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.