Почетна / Кошарка / Репрезентација

Радуљица: Као и свака породица и ми имамо неке проблеме које знамо да решимо јако добро

Циљ је највећи могући – пласман на Олимпијске игре. Задатак тежак – на квалификационом турниру морају да се победе сви, врло квалитетни ривали
ФОТО: Н. Неговановић

Времена je премало – припреме су почеле 15. јуна. Умор огроман – поједини играчи су имали само два дана паузе.

То су чињенице. Са њима се свакодневно боре репрезентативци Србије. Али, не пада им на памет да у њима траже алби, нити било какву врсту изговора.

После свега, шта су им те утакмице рекле, питали смо Мирослава Радуљицу, првог центра српског националног тима.

Показале су да можемо још много да напредујемо, али истовремено и да још многе ствари морамо да вежбамо. Зато смо их и играли, мислим да су стварно биле добре провере.

Наш тим је изабрао и јаке противнике. Вероватно најјаче европске селекције у овом тренутку.

Против квалитетних ривала се најбоље види шта сте урадили – додао је Радуљица.

Олимпијски квалификациони турнир почиње у понедељак, Србија на старту игра против Порторика…

До Грчке смо били фокусирани само на тај меч, јер нам је увек најважнија прва следећа утакмица. Па макар она била и пријатељска. Али, чим смо завршили овај посао, пребацили смо фокус на наредну акцију. А то је Порторико. Имамо добрих пет дана да се припремимо још мало, и физички и тактички. И скаути раде стварно добар посао.

Оптимистички је закључио:

Мислим да ћемо бити у доброј форми и да ћемо завршити посао за који смо се и скупили овде.

Никола Јокић је недавно рекао да воли да игра са добрим центрима, какав је Радуљица. Сада смо старијег дугајлију питали да нам опише како из његовог угла изгледа сарадња са једним од дебитаната у националном тиму.

Мислим да је Никола позитивно изненађен, не само са мном, већ са свим момцима. Oвде смо сви једна велика породица, то искрено могу да кажем после ове две године. Увек једва чекамо да се окупимо и није нам тешко да будемо овде. Посебно између играча постоји то заједништво. Наравно, као и свака породица и ми имамо неке проблеме које знамо да решимо јако добро. Сви који су дошли већ сада, после две седмице се осећају јако добро, као да су ту све време – рекао је Радуљица.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bojan prodanovic
raduljica je najveci smeker u nasoj reprezentacija! izgleda evropski sa tetovazama a sigurno slusa prodigy i stereo MCs!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.