Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ђилас: Ми смо кошаркашка велесила, имамо подршку државе

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас изјавио је за TВ Н1 да сматра Србију кошаркашком велесилом и да се Савез радом и резултатима изборио да добија највише новца од државе
ФОТО: Н. Неговановић

- Ми смо кошаркашка велесила - даме су прве у Европи и треће на ОИ, момци други на свету и ОИ. Кључ успеха је квалитет, атмосфера у екипи, спремност да помогнете колеги, да гледате позитивно, да верујете... - објашњава председник КСС Драган Ђилас.

Подршку док је на челу КСС Ђилас објашњава низом позитивних ствари које су учињене.

- Атмосфера која је направљена, да савез који је имао дуг два милиона евра данас функционише нормално, да нема утицаја ни клубова ни клубаштва... Радимо заједно и зато су ме подржали да останем.

Ђилас истиче да са премијером Александром Вучићем није имао никаквих проблема као председник КСС.

- Чак сам имао и подршку државе која је јасна. Изборили смо се радом и резултатима да добијамо највише пара од државе кад су савези у питању.

Он каже да проблеми у српском спорту почињу на нивоу локалних самоуправа где се, неки кажу, чак 80 одсто издваја за фудбал, а онда нема за друге. Како тврди, на националном нивоу тих проблема нема.

- Нас је држава подржала да добијемо квалификациони турнир за ОИ, а наш глас у ФИБА се чује и поштује јер смо се за ових пет година за то изборили и резултатима и понашањем. Кошарка је у много бољој позицији него пре седам, осам година.

Он, такође, сматра да приватизација клубова у спорту мора у једном тренутку да се догоди. Ђилас каже да савези не смеју да буду приватни, али да клубови то морају да постану.

- Посебно у фудбалу и донекле у кошарци. Неопходно је, иначе ћемо сваке године да кукамо како је Звезди и Партизану само мало фалило до Лиге шамиона, а у ствари им фали толико да не можемо ни да замислимо.

Кад је реч о спрези политике и спорта, Ђилас каже да се од политике не може побећи.

- Ми од политике нећемо побећи јер је она на овим просторима све. Ма како то звучало, ми смо млада демократија, која постоји 15, 20 година. Други имају демократију по 100 година и направљен систем.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Labud
Ti si se pokazao kao licemer. Neko te 6 meseci ne skida sa naslovnih tabloida, a ti onda pricas hvalospeve. Rece covek nema klubastva, a Labud se seca njegovo izraza lica kada je Partizan pobedio KKCZ Telekom u Nisu. Ta slika govori mnogo vise od svih fraza koje je ispalio u intervjuu sa Sovljanskim.
umcarac
samo se toga jadni secate iz prosle godine, heheheheheh... jedina lepa uspomena i samo o tome jos pricate...
matorac
mogao bi malo da odleprsas na jug... dosta je bilo...
Dragan Lo
Trebalo bi zaboraviti fudbal i sponzore koje ionako obezbeđuje država, boga mi i svojim sredstvima, zakrenuti ka vaterpolo, rukometnim i odbojkaškim klubovima. Samo sredstva Gasproma na godišnjem nivou su dovoljna za sve tri lige. Fudbal nije za nas, treba da radimo ono što znamo.
Paja
Jel on to rekao nema klubastva

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.